Tippek

A hűtésautomatika jelentősége az ipari hűtésben

A technológia fejlődésével egyre több lehetőségünk van automatizálni folyamatainkat, az épületeinket működtető rendszereket. És ez szükséges is, mivel a rendszerek egyre bonyolultabbak, átlátni őket pedig egyre nehezebb. Miért célszerű automatizálni a hűtési folyamatokat is? Cikkünkben megmutatjuk!

Egy hűtésirányító szoftver jelentősége

Ha az iparágunkban bármilyen szinten is jelen van a hűtés, akkor a hőmérséklet fenntartása számunkra kulcsfontossággal bír. Amennyiben tehát nemcsak áram, de egy optimális hőmérséklet is kell termékeink minőségének megőrzéséhez, érdemes elgondolkodni az automatizáción. A Zimankó Kft honlapján árajánlatot kérhetünk a legkorszerűbb klímatechnológiai berendezések kivitelezésére is.

A szoftveralapú vezérlés 5+1 előnye

1. Nem kell hozzá emberi beavatkozás: a rendszer saját megítélése szerint, az érzékelők által továbbküldött adatokból, jelekből is képes jó döntést hozni. Ennek köszönhetően a páratartalmat, a légelszívást és a hőmérsékletet is képes maga szabályozni.

2. Távoli irányíthatóság: nem kell a telephelyünkön tartózkodnunk ahhoz, hogy kontrollt gyakorolhassunk a rendszereink fölött. Akár otthon, laptopunkról vagy okostelefonunkról is elérhetünk a szoftver által az épületek hardvereihez.

3. Egy tanítható program: ha megadjuk a szoftvernek, hogy bizonyos hibalehetőségekre, változásokra mi az elvárt reakció, azt megjegyzi. Így a hibák feltárása és kezelése minden eddiginél hatékonyabbá válhat.

4. Egyenletes hőmérséklet: többé nem kell attól tartanunk, hogy az időjárással megváltozik az épület klímája is. A szoftverrel mindig ugyanazon a hőfokon tarthatjuk a belső hőmérsékletet, maximum 1 fokos hőingadozással.

5. A páratartalom optimalizálása: nem tesz kárt termékeinkben a folyton változó páratartalom, ha egy automatizált rendszer felügyeli és korrigálja azt.

+ 1. Összehangolás felsőfokon: nemcsak a hűtést, de a fűtést vagy éppen a szellőzőrendszert is automatizálhatjuk, összehangolhatjuk egy ilyen program segítségével. Ezáltal nem kell minden egyes rendszert külön-külön felügyelnünk, és minden tényező együttáll majd ahhoz, hogy egyenletesen tarthassuk a hőmérsékletet.

Kiknek érdemes beruházni rá?

Olyan vállalatoknak különösen, melyek hűtéssel, állatokkal vagy zöldségekkel foglalkoznak a telephelyükön. Azonban más cégeknek is, akiknek fontos tökéletes kontroll alatt tudniuk épületük páratartalmát és hőmérsékletét.

A Zimankó Kft több éves, sokoldalú tapasztalatával hatékony és korszerű szellőzéstechnikai, valamint kereskedelmi és ipari hűtéstechnikai megoldások kivitelezésében segít. Szakképzett csapatukkal vállalják többek között CO2-rendszerek tervezését, kivitelezését és szervizelését, valamint hűtőkamrák, extra mélyhűtők és hűtőgép-klímák kivitelezését is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss