Tippek

Mindenki szereti a gyerekrajzokat!

Ott, ahol gyerkőc van a családban, pontosan tudják, milyen fontos a lurkó számára, hogy értékeljék. A gyermek szíve hatalmas és folyamatosan arra törekszik, hogy adjon. Nem meglepő tehát, hogy gyerekrajzok százait pakolgatjuk évről évre. De mi lenne, ha festményt készíthetnénk belőlünk? A következő cikkben most eláruljuk, hogyan.

Mutasd meg az alkotásokat a vendégeknek is!

Habár megtehetnénk, hogy ugyanolyan állapotban tesszük ki a rajzokat a falra, a hűtőre és egyéb közkedvelt, mindenki által ismert helyekre, ám ennél sokkal jobb ötletünk van. A Vászonkép Szalon vászonképei például visszatükrözhetik ezeket a csodálatos kis remekműveket. Erre nem gondoltál, ugye?

A gyerekek otthon és az óvodában, iskolában egyaránt gyönyörű rajzokat készítenek, amelyeket vétek lenne hagyni valahol a szekrényben porosodni és elzárni a világ elől. A megoldás itt van az orrunk előtt. Miért ne lehetne belőlük vászonkép? Ezeket a konyhában, a nappaliban és a gyerekszobában is kitehetnénk.

A vászonkép előnye, hogy a hagyományos papírral ellentétben sokkal időtállóbb megoldás, ráadásul élethűbb hatása van és ízléses dekorációs eszközként is funkcionál.

Az alkotások fala

Habár az ilyen érdekességeket a lakás bármely szegletében kitehetjük, ettől független törekedhetünk az egyedi megoldásokra. Ha létezik olyan, hogy fotófal, akkor újraértelmezhetjük ennek jelentését, sőt akár át is nevezhetjük alkotásfalnak, amelyen kizárólag a gyermek legszebb műveit tekinthetjük meg.

Ha van a gyerekszobában egy üres falfelület, akkor mindenképpen tervezzünk meg egy ilyen különleges falat. Gondoljunk csak bele, hogy fog majd örülni a kis lurkónk is ennek az ötletnek! A rajzokat már egész kicsi korától kezdve vászonképpé alakíthatjuk, így folyamatosan nyomon követhető a fejlődése.

Hogyan szkenneljük be a rajzokat telefonnal?

Amennyiben már eldöntöttük, hogy a rajzokból vászonképek lesznek, akkor csak egy dolgunk maradt: beszkennelve el kell küldenünk a gyártónak az érintett alkotásokat. Ehhez még csak szkennerre sincs szükség, bőven elég egy okostelefon és egy jó applikáció, és 15 másodperc alatt végzünk is vele. Lássuk, mi a teendő:

  1. Töltsük le a CamScanner Free alkalmazást!
  2. A megnyitást követően hasznos tippeket fogunk kapni, ám ezeket nem kötelező végignézni, elég ha a “use now” , majd a “Scan” opcióra kattintunk.
  3. Engedélyezzük a kamera használatát! Fotózzuk le a rajzot jó fényviszonyok mellett!
  4. A fotózás után megjelenik majd maga a kép és körülötte egy négyszög. A sarkok illesztésével tudjuk testreszabni a fotót, így a program automatikusan kiegyenesíti majd a rajzot.
  5. Ha meg vagyunk elégedve a beállításokkal, akkor egyszerűen nyomjuk meg a jobb alsó pipát!
  6. A végén még tudunk állítani a fényeken, a megjelenésen.
  7. Adjunk nevet a fájlnak és válasszuk ki a számunkra szimpatikus megosztási felületet!

Remélem, hogy ti és a gyerekek is örülni fognak a sok-sok újdonságnak!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss