Tippek

A vezeték nélküli fülhallgatók korába léptünk!

Ma már szinte mindenkinek vezeték nélküli fülhallgatója van. Akinek pedig nincs, az mindenképp gondolkozzon el rajta, hogy mielőbb beszerezzen egyet! Lassan nem tudjuk megkerülni ezeket a termékeket. De miért is akarnánk?

Egy vezeték nélküli fülhallgatóval végtelen szabadságot kapunk

Akinek valaha is volt vezetékes fülhallgatója, az ismeri azt a kötöttséget, ami annak használatával járt. Mindenképpen fizikai összeköttetésre volt szükség a hang továbbításához a lejátszó egységgel, legyen az bármi (például telefon, számítógép vagy korábban mp3 lejátszó, még korábban disman stb).

Ez pedig elvette azt a szabadságot, amit egy mai vezeték nélküli fülhallgató megad számunkra. Folyamatosan magunknál kellett tartani ezeket a készülékeket, vagy ott kellett legyünk közvetlen mellettük. Ez pedig jelentősen korlátozott minket. Az olyan kellemetlenségekről nem is beszélve, mint az edzés közbeni kábelbeakadások. Vagy az, hogy akármilyen ügyesen is raktuk zsebre a fülhallgatót, garantáltan össze volt gubancolva, mire ismét elővettük.

Na az ilyeneket elfelejthetjük egy életre! De nemcsak ez a kellemetlenség szűnik meg, és nemcsak hatalmas szabadságot kapunk, hanem ennél sokkal többet!

Mit tud egy mai vezeték nélküli fülhallgató?

A fejlesztésük egyértelműen a vezeték nélküli technológiák felé indult el az utóbbi években. Így sokkal többet tudnak nyújtani, mint a vezetékes társaik.

Ma már nagyszerű, akkumulátoros megoldásokat kapunk. Eleve beépített akksikkal vannak ugyebár ellátva a fülbe helyezendő készülékek, de kapunk hozzájuk töltőtokot is. Így lemerülés esetén, ha visszahelyezzük őket a tokba, azonnal elkezdődik az újratöltés. És ezt többször is meg tudjuk ismételni. Így nem kell őket minden egyes használatot követően hálózati adapterre csatlakoztatni.

De hála a gondos tervezésnek és a technológia fejlődésének, ma már a tiszta és részletgazdag hangzás és a masszív mélyek elérhetőek. Sőt, a legújabb Bluetooth chipeknek köszönhetően az akadásmentes lejátszás és a minimalizált késleltetési idő is. Így már akár filmnézésre vagy játékokhoz is nagyszerűen alkalmas darabokat találni a piacon.

Emellett a modern vezeték nélküli fülhallgatók ANC-vel is felszereltek. Ez az Active Noise Cancellation rövidítése, ami aktív zajszűrést jelent. Ezek segítségével jelentősen, sőt gyakorlatilag teljesen kiszűrhetőek a külső, környezetünkből érkező zavaró zajok. Így még jobb lesz az élmény!

Ráadásul sok ilyen készülék beépített mikrofont is tartalmaz, így hívásokat is bonyolíthatunk a segítségükkel, azaz kiválthatjuk velük a headseteket is.

Mire használhatóak a vezeték nélküli fülhallgatók?

Gyakorlatilag bármire, ahol szeretnénk hallani vagy hallgatni valamit. Így zenehallgatásra, filmnézésre, tanulásra, podcastekhez, önfejlesztéshez, vagy az időnk minél hatékonyabb kihasználásához! Ez utóbbi alatt azt értjük, hogy akár olyan időigényes, de monoton tevékenységeknél is nagyszerűen használhatóak, mint például a házimunka. Ha még nincs, érdemes beszerezni őket.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss