Tippek

Jutalmazás és büntetés kreatív módon

Szülőként gyakran merülnek fel kétségek, hogy vajon mindent jól csinálunk-e. Esetleg túl engedékenyek vagyunk bizonyos helyzetekben vagy túl szigorúan büntetünk. Az önmarcangolás nem segít, azonban az Ördög vagy Angyal Kaparós Bakancslista igen.

Az élménymeglepetések mellett olyan különlegességeket is találhatsz, mint például a Meglepkék.hu tárgyi ajándékai, vagyis az említett kreatív bakancslista. Ha nem mindennapi ajándékkal szeretnéd meglepni a hozzád közel állókat, akkor érdemes körülnézni a kínálatban. Férfiaknak és sebességimádó nőknek az autós élmények bizonyulnak a legkiválóbb választásnak.

Mit takar az Ördög vagy Angyal Kaparós Bakancslista?

A termék megvásárlásával egy olyan nagyszerű eszközt kapsz kézhez, mely mankót jelent a gyereknevelésben, valamint motiválja a gyermeket a jó viselkedésre. Ahogy a neve is árulkodik róla, olyan mint egy bakancslista, melyet a készítők gyermekek segítségével állítottak össze. A lista két részre van osztva, az egyik oldalon az “Angyal”, míg a másik oldalon az “Ördög” rész található. Előbbi részen láthatók a jutalmak, melyeket a gyermek akkor kaparhat le, ha rászolgált, például ötöst kapott az iskolában vagy jól viselkedett. Az “Ördög” oldalon lévő listából pedig akkor kaparhat, ha rossz fát tett a tűzre.

Pontosan hogyan működik a Kaparós Bakancslista?

A terméket a meglepkek.hu weboldalról lehet megrendelni. Miután kézhez kaptad, érdemes leülni gyermekeddel és elmagyarázni neki, hogy ez a játék jutalmul vagy büntetésként fog szolgálni, annak megfelelően, hogy hogyan viselkedik. Első alkalommal akár ki is próbálhatjátok közösen, hogy a jó tett milyen jutalmat von maga után. Arra mindenképp érdemes felhívni a kicsi figyelmét, hogy a rossz viselkedésnek meglesz a böjtje.

Az “Angyal” oldal olyan jutalmakat tartogat, mint például a maratoni közös játéknap, a gyermek kiválaszthatja mi legyen a vacsora vagy együtt elmentek a kicsi kedvenc cukrászdájába.

Az “Ördög” oldalon pedig olyan büntetések találhatók, mint például a digitális detox, a WC pucolás vagy egy kis takarítás.

Miért érdemes beszerezni az Ördög vagy Angyal Kaparós Bakancslistát?

A bakancslista lényege nem csupán az, hogy büntesse vagy jutalmazza a gyermeket, hanem felelősségre is tanítja a kicsit, illetve motiválja, hogy jól viselkedjen. Mivel minden tettének következménye van, így megtanul felelősséget vállalni a viselkedéséért.

A szülő számára is előnyös a termék alkalmazása, hiszen egy nagyszerű eszközt kap a kezébe a gyermeknevelés kapcsán. Nem kell azon gondolkodni, hogy milyen büntetést vagy jutalmat találj ki, ha gyermeked rosszul vagy jól viselkedik. A bakancslista kész alternatívákat kínál számodra. Az élmények pedig erősítik a kapcsolatotokat és rengeteg emléket, tapasztalatot hoznak létre.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss