Tippek

Váratlan útlemondás? Ezzel bebiztosíthatjuk magunkat!

Mi sem jöhet rosszabbul egy utazás előtt, mint egy váratlan útlemondás! De mi történik akkor, ha már ki van fizetve az út? Elég kellemetlen lehet egy ilyen helyzet, de szerencsére van megoldás! Ebben a cikkben segítünk, ezért érdemes elolvasni az alábbi sorokat.

Utasbiztosítással a váratlan útlemondás ellen

Az utasbiztosítás alapvetően a külföldi nyaralások és egyéb utak során véd minket. Ez garantálja számunkra azt, hogy ha valami negatív esemény bekövetkezik, akkor az ne váljon igazi rémálommá. Valamint azt is, hogy az elszenvedett anyagi kárunk megtérüljön.

Sokan főleg a költséges külföldi orvosi ellátás biztosításáért, annak fedezéséért kötik. De vannak különböző kiegészítő elemei is, ilyen például az útlemondás is. Érdemes megnézni az utasbiztosítás kalkulátort a Banknavigator oldalán, hogy lássuk, milyen lehetőségeink vannak, és milyen áron.

Miért fontos az utasbiztosítás megkötése?

Senki sem úgy megy nyaralni, hogy valami bajra számít. És az is a legjobb, ha úgy érkezünk haza, hogy nem volt szükség az utasbiztosításra. Ez egy gondtalan, egészségben töltött utazásról árulkodik.

Egy biztosítást sohasem azért kötünk meg, mert azt várjuk, hogy mikor következik be valamilyen káresemény. Éppen ellenkezőleg, bízunk abban, hogy semmi sem történik, de egyfajta védőhálóként használjuk ezt a lehetőséget.

Ez az egyik legelfogadottabb típus, ami nem véletlen. Idegen környezetben, külföldön minden segítség jól jön, ha valami problémába ütközünk. Egy kórházi kezelés, főleg az EU határain kívül igen komoly összegbe kerülhet! Legyen az betegség vagy egy baleset, a teljes kiszámlázott összeg fedezhető egy megfelelően kiválasztott utasbiztosítás segítségével. Pont elég nekünk a lábadozásunkkal és a nyaralásunk tönkremenetelével foglalkozni, nem hiányzik, hogy még a pénz miatt is aggódjunk.

Az útlemondási biztosítás

Ez más néven a sztornó biztosítás. Ez valamilyen nem várt esemény miatti lemondás esetén téríti meg a kárunkat. De nézzük is meg jobban, hogy milyen esetekben fizet.

A biztosítási kötvénybe lesz foglalva, hogy milyen esetekben nyújt segítséget. Azonban elmondható, hogy vannak olyan általános esetek, melyek káreseménynek minősülnek.

A legtöbb esetben a megbetegedés, kórházi kezelés és az útitársak megbetegedése is káreseménynek minősül. De fizethetnek akkor is, ha baleset vagy haláleset történik a közvetlen családtagnál. Illetve megszűnő munkaviszony, jelentős anyagi kár, válás, bírósági beidézés és terhesség esetén is. Ezeken felül az utazási okmányok ellopása esetén vagy a megkezdett utazás megszakításakor is fizethet a biztosító. Ez utóbbi esetben jellemzően a megszakított utazást irőadányosan térítik meg számunkra.

Mikor nem fizet az útlemondási biztosítás?

Akkor semmiképp sem fog téríteni, ha szimplán meggondoljuk magunkat, és ezért nem utazunk el. Ezenfelül egyetlen olyan káresemény esetén sem fog fizetni a biztosító, amely nincs benne a kötvényben.

Ha gondtalan nyaralást szeretnénk, nem éri meg épp ezen spórolni!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss