Tippek

Korszerű sebészeti központ urológiai problémák orvoslására

Egy igen kényes terület az urológia, hiszen a legtöbben halogatják a kivizsgálást, pláne a műtéti beavatkozásokat, pedig megfelelő klinikát választva egy empatikus, betegbarát szakorvosgárdát ismerhetünk meg, akik készséggel segítenek.

Milyen műtéti beavatkozások érhetők el?

A CMC Déli Klinika Sebészeti Központ weboldalán, a sebeszetikozpont.com-on láthatjuk, hogy urológiai műtétek széles tárházát végzik az intézmény szakemberei. Többek között húgycsőszűkület, herezacskótályog műtétet, nemi szervi szemölcsök eltávolítását, és a sor itt még nem ért véget. Bármilyen probléma is alakult ki, a komplex ellátás keretein belül a szakorvosok mély tudására, tapasztalatára számíthatunk.

A sebészeti központban elkötelezettek a gyógyítás terén, minden egyes problémát betegre szabottan szemlélnek, vagyis a kivizsgálási és kezelési terv is egyénileg meghatározott. Ennek során figyelembe veszik a páciens kórelőzményét, alap- és társbetegségeit, aktuális állapotát, a rendellenesség, probléma súlyosságát egyaránt.

Az egész folyamat egy műtéti konzultációval kezdődik, melyet követhet egy alapos állapotfelmérés. A megbeszélés során kitérnek a kezelési lehetőségekre, a műtét körülményeire, a kockázatokra, a várható eredményekre, illetve arra is, hogy mire számíthatunk a lábadozás időszakában, mely dolgokra kell kiemelten ügyelnünk.

Az állapotfelmérés egy komplex vizsgálatsorozattal lehet teljes, vagyis a szükséges vizsgálatok elvégzése elengedhetetlen a legmegfelelőbb műtéti terv meghatározásában.

A központban ultramodern műszerekkel, a legkorszerűbb technológiákkal dolgoznak, a maximálisan felszerelt műtőkben a legmagasabb fokú biztonságra törekednek, speciális klíma- és légfertőtlenítő rendszer segít a fertőzések minimalizálásában. A nemzetközileg elismert sebészek, urológus szakorvosok között a legjobb kezekben lehetünk.

Mi történik a műtét utáni időszakban?

Természetesen a beavatkozás típusának, horderejének függvénye, de szigorú megfigyelés, monitorozás zajlik. Mindez egy korszerű, exkluzív betegszobában történik. Bizonyos eljárásoknál indokolt a posztoperatív megfigyelés, a többnapos ápolás.

A biztonságos betegellátás alapköve, hogy multidiszciplináris a kezelési stratégia, ami azt jelenti, hogy több szakterület specialistája együtt határozza meg a terápiás tervet. Ez pedig a beteg számára jelentős idő- és energiaspórolással jár, hiszen nem kell egyesével felkeresni a külön szakterületeket, más-más klinikákon.

A lábadozás időszakában is segítséget kapunk

A műtétet követően is számíthatunk a szakemberekre, a megbeszélt kontrollvizsgálatokon az orvos ellenőrzi a gyógyulási folyamatot, menedzseli az utókezelést, további javaslatokat tehet a regeneráció segítése érdekében. Ez jelenthet speciális ápolást, rehabilitációs kezelést, életmódbeli tippeket egyaránt.

Sok múlik a választásunkon, hiszen egy ijesztőnek tűnő beavatkozás betegbarát környezetben jóval elfogadhatóbb.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss