Tippek

A biztos támaszték

Nagyon mulatságos helyzetnek voltam a fültanúja nem is olyan régen. Egy baráti beszélgetés során szóba kerültek az oszloptartók, amikor is éppen megérkezett valaki. Ő azonnal egy másik típusú tartóelemre gondolt, és elkezdte annak előnyeit és hátrányait ecsetelni, valamint egy vicces históriába is belekezdett. Végül sikerült tisztázni, hogy nem a posztamensről, hanem az oszlopok, tartóoszlopok rögzítésére és megtartására szolgáló szerkezetről volt szó eredetileg.

Tetők, kerítések és mindenféle talapzat rögzítéséhez

Ha neked is szükséged van oszlopok vagy tartóelemek biztos rögzítésére, akkor érdemes a Mentool.hu oszloptartó kínálatát felkeresned. Ezen az oldalon aztán találhatsz többféle remek kötőelemfajtát: betonozhatót, csavarozhatót, leszúrhatót és még földbe tekerhetőt is. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú munkához és oszlophoz milyen fajtájú oszloptartót választasz.

Sokan a kerítés telepítése során hallanak először ezekről az építőiparban nagyon gyakran használt kötőelem-típusokról, illetve látják is azok alkalmazását a gyakorlatban. De a kerti pavilonok vagy a garázstetők, illetve mindenféle egyéb féltető kivitelezése is olyan terület, amely nem nagyon képzelhető el oszlopok, így oszloptartók alkalmazása nélkül. Életünk részei, biztonságos alátámasztást adnak a felépítményeknek.

Ásd be, betonozd, tekerd vagy fúrd le!

A betonozható oszloptartókat nehezebb és nagyobb fa elemekhez szokták használni. Teljesen körbeveszik az oszlopokat, ezt még inkább megerősíti a betonozást. Persze egy kiásást nem lehet megspórolni. A könnyebb anyagokhoz azonban a csavarozható oszloptartók is megfelelhetnek. Ezek “csak” két oldalról fogják az oszlopot, de nagyon könnyen megy velük a munka. Nincs szükség leásásra vagy betonozásra, csak a megfelelő rögzítés elvégzésére.

A leszúrható változatokhoz azt szokták javasolni, hogy az előkészítést végezzék el földfúróval. Ha ugyanis már előre kész a megfelelő mélyedés vagy lyuk, akkor igazán nagyon könnyű lesz a telepítés, mert csak a kalapáccsal kell ezeket jól leverni a földbe. A földbe tekerhető oszloptartókkal sem bonyolult dolgozni, főleg akkor, ha van egy alkalmas betekerő eszköz hozzá. Ezt is könnyedén beszerezheted a Mentool.hu webáruházban.

Hogy stabilan tartson

Az oszloptartók tervezése és kivitelezése alapvető fontosságú az épületek és más szerkezetek biztonságának és stabilitásának fenntartásában. Ezek használatakor a cél minden esetben a biztonságos rögzítés, hogy a megtámasztott, megtartott, illetve felette lévő elemek starbilan álljanak, és ne jelenthessenek veszélyt az alatta vagy a közelében tartózkodókra.

Ha építkezel, akkor érdemes az oszloptartók kiválasztására nagy gondot fordítani. Ehhez pedig csak a megbízható és a feladathoz tökéletesen illeszkedő elemeket válaszd! A Mentool.hu webáruházban megtalálod a rögzítéshez szükséges eszközöket is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss