Tippek

Az egyik legnépszerűbb kutyafajta a golden retriever

A kutyák a legtöbb ember arcára azonnal mosolyt tudnak varázsolni. Legyél bár kutyabolond vagy csak egyszerű állatbarát, bizonyára hallottál már a legnépszerűbb fajtákról. Persze ez országonként és kontinensenként is eltérhet, de az vitathatatlan, hogy a retrieverek már nagyon régóta az élmezőnybe tartoznak.

Nem is csoda, hiszen rendkívül könnyen tanulnak, barátságosak és a hűségük példamutató. A golden retriever fajta leginkább az észak-amerikai kontinensen áll a képzeletbeli dobogó csúcsán, de nálunk is nagy a rajongótábora.

Hűséges, barátságos és intelligens fajta

Az imádnivaló és vidám golden retrievereket nagyon jól lehet motiválni a pocakjuk kényeztetésével. A Falatozoo.hu állateledel webáruház jutalomfalatjaival számtalan trükköt megtaníthatsz pajtásodnak. Az ebeknek ez egyfajta szeretetnyelv, ráadásul ez a napi étkezések remek és egészséges kiegészítője is. Persze nem árt figyelni a termék kiválasztásakor arra, hogy az adott falatok milyen összetevőkből és milyen eljárással készültek.

A speciális termékekkel még pluszban elérheted azt is, hogy a pajtásod szőre csillogóbb és egészségesebb legyen, vagy a fogát egyben meg is tisztítsa a csemege elfogyasztásakor.

Rendkívül kiegyensúlyozott a temperamentuma

A golden retriever nem régi kutyafajta. A XIX. század hatvanas éveiben két sárga kutyust kereszteztek Skóciában. Szelam vagy Nous volt egy sárga retriever, s Belle volt a másik neve. Ő állítólag egy spániel lehetett. A cél egy hatékony, emellett pedig barátságos vadászkutya tenyésztése volt. Több más fajtát is bevontak a tenyésztési vonalba: ír szettert, vérebet, s ezzel egy nagyon kiegyensúlyozott, kedves és tanulékony vadászkutya született meg.

Mindig simogatni kell, olyan cuki

A golden retriever imádja a vizet és mindig a gazdik társaságát keresi. Ha vizet lát, akkor meg sem tudod állítani, hiszen mindig olyan marad, mint egy kamasz, akinek még igazából nem is nőtt be a feje lágya.

Az elszigetelést ez a fajta nagyon rosszul viseli, számára az a legkegyetlenebb büntetés, ha magára hagyják. Teljesen alkalmatlan házőrzésre, ezt nem is várhatod el tőle. Nem is harapós, hanem maximálisan gyerekbarát és elég aktív kutyus. Nem véletlenül alkalmazzák a nyugodtabb goldie-kat terápiás kutyaként, de a keresőkutyások is szívesen dolgoznak ezzel a fajtával. Könnyen tanul és mindig nagyon meg akar felelni a gazdának.

Mivel eredetileg vadászeb, igényli a sok-sok mozgást a szabadban. Örömmel fog téged és a családod minden tagját sétálni vinni, így ha ezzel a fajtával kötöd össze az életed, akkor számíts rá, hogy nagy kirándulásokat tesztek majd. Ezekre a kedves és együttműködő négytappancsosokra mindig számíthatsz ebben is. 12-16 évig hű társad lehet, ha nagy gondot fordítasz a helyes és egészséges táplálásra, a megfelelő mozgásra és a rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre és – ha szükséges – a kezelésekre is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss