Tippek

Kiránduljunk ősszel Karintiában!

A kirándulók, túrázók és kerékpárosok kedvenc évszaka az ősz, hiszen a hőmérséklet még kellően kellemes ahhoz, hogy akár órákon át lehessen kint lenni a szabadban, miközben gyönyörködni lehet a szinte percről percre változó őszi tájban. Különösen festői az a terület, ahol a magas hegyeket völgyek és patakok övezik, mint nyugati szomszédunknál, Ausztriában. Akik megtehetik, tegyenek egy hétvégi vagy akár egy egyhetes kirándulást az alpesi hegyekben!

Ősz Bad Kleinkirchheimben

Ha már utazunk, akkor mindenképp érdemes az adott helyen egy hosszú hétvégét eltölteni és minőségi színvonalú szállodában megszállni. Ausztria legdélibb tartományában, Karintiában található Bad Kleinkirchheim települése, ahol a Hotel OTP Birkenhof**** inkluzív szolgáltatásaival minden odalátogató elégedett lesz.

Bad Kleinkirchheim a Nockberge-hegységben található, amely Európa egyik legidősebb hegyvonulata, csaknem 60 millió éves. A Birkenhof Hotel környéke pedig a Nockberge Biosphären Park területe, amely Ausztria legnagyobb UNESCO parkja, kiemelt természeti látványossága. Egy olyan élettér, amely kulcsfontosságú az ember és az őt körülvevő természet számára egyaránt, napjainkban a fenntartható fejlődés értékes és követnivaló példája.

Aktív sportok a nemzeti parkban

Ebben a páratlan természeti környezetben hódolhatnak az idelátogatók a különféle sportoknak, úgy mint kerékpározás, túrázás, golfozás. Európa leghosszabb Flow Trail pályája, a Flow Country Trail, amely 15 km-en kanyarog hegyek-völgyek között, és a legmagasabb pontja 2100 méteren található. A környék nevezetes számos golfpályájáról, amelyek között kezdők és profik kedvük és edzettségi szintjüknek megfelelően válogathatnak.

A Hotel OTP Birkenhof**** rendszeresen szervez túrákat a Nockberge-hegyvidékre, az UNESCO bioszféra parkba, hogy a turisták részesei legyenek annak, ahogy itt az élővilág minden szereplője egyensúlyban él, középpontban az emberrel, aki figyel a természetre, miközben dolgozik és gazdálkodik. A túrák célja a helyiek hagyományainak, a táj sokrétűségének és komplexitásának megfigyelése.

Városnéző séták Karintia neves településein

Karintia egyben Ausztria legnagyobb síparadicsoma és gyógycentruma, és a Birkenhof Hotel közelében is két termálfürdő található. Nem hiába jellemző az a mondás a térségre, hogy “a sípályáról egyenesen a termálfürdőbe”, ugyanis nem ritka az olyan nap, amikor az idelátogató egy síelés után megmártózhat nem csupán a termálfürdők valamelyikében, de a közeli tavak egyikében is. A Franz-Klammer sípályáról való síeléskor például a Römerbad termálfürdő gőzölgő medencéi mellett siklik el mindenki.

Az aktív sportok szerelmesei ezeken a helyeken összekapcsolhatják a kellemest a hasznossal, és megismerkedhetnek a települések történelmi nevezetességeivel, egyéb látványosságaival városnéző séták vagy kerékpározások alkalmával. Fedezze fel Ön is Ausztria legkedveltebb tartományát, Karintiát, és látogasson el ősszel a Hotel OTP Birkenhofba!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss