Tippek

Az eklektikus fürdőszobai stílus nem való mindenkinek

A fürdőszobák otthonaink intim helyiségei, amelyek elsősorban a családtagok számára készülnek, az ő igényeiknek megfelelően és a nekik tetsző stílusban, és mivel naponta többször is használják, funkcionálisan és esztétikailag is tökéletesnek kell lenniük.

A szépség, az ízlés mindenkinek mást jelent, sokan nem kötelezik el magukat egy-egy tiszta stílus mellett sem az öltözködés, sem a belsőépítészet terén. A kreativitás azonban fontos összetevő, amikor a megszokottól eltérőt alkotunk, egyedi megjelenésre vágyunk. A fürdőszobák esetén sincs ez másként, a modern, minimalista trendek mellett a sajátos megoldásokat felvonultató eklektikus stílusnak is rengeteg híve van. Persze esetében nincsenek jól körülhatárolható stílusjegyek, így a kialakításához sokkal inkább érzék kell, de mutatunk néhány ötletet a megvalósításhoz, többek között a Mozaikkerámia járólap kínálatából.

Szokatlan párosítások, utánozhatatlan hangulat

Az eklektikus stílus az építészetben is jelen van, leginkább a historizáló névvel illetik, és a neostílusokat foglalja magában. A stíluskeveredés nem jelenti a harmónia hiányát, ugyanis a különféle stíluselemek ötvözése átgondolt tervezés eredménye, enélkül csak kaotikus belső terek születhetnek.

Sokaknál a lakás egészére vonatkozik ez a stílus, míg vannak, akik csak egy-egy helyiség, például a fürdőszoba kialakításakor követik az eklektika leginkább jellemző jegyeit.

Kreativitás hiányában érdemes belsőépítész vagy lakberendező segítségét kérni, hogy a szaniterek, burkolatok, szerelvények anyagai, szín- és formavilága összhangban legyenek. De miért ne lehetne egy antik komód türkiz színű, vagy a lábas kád sárga?

Egyedi stílus a fürdőszobában

Az eklektikus stílus a lakásfelújítók körében nagyon népszerű, ugyanis ha erre voksolunk, nem kell megválni egy-egy szeretett tárgytól vagy olyan darabtól, amelynek cseréje költséges lenne, csupán megfelelő kiegészítés kell.

Hogy milyen stílusokat vegyítünk, az az ízlésünkön, a meglévő és a megtartandó berendezéseken múlik. Bátran keverhetjük a színeket, formákat, vonalakat, textúrákat, a különböző stílusú szanitereket, amennyiben harmóniát teremtünk közöttük.

Hogyan érheted ezt el? Egy klasszikus elemhez, például egy mosdószekrényhez válassz modern vonalú mosdót, ugyanakkor a burkolatok esetében hagyd érvényesülni a régies hangulatot, illetve válassz hozzá klasszikus lábas kádat! Ennek színe azonban lehet élénk vagy meglepő. De egy modern, üvegfalú zuhanykabin mellé is tökéletes egy retro stílusú mosdó és WC, valamint színes, mintás burkolatok. A cél az, hogy sajátos és extravagáns megjelenésű legyen a tér.

A funkció és a komfort elsődleges

A fürdőszoba egy csendes zug, ahonnan a napunk indul, és ahová elvonulhatunk a nap végén, a pihenést, a kikapcsolódást szolgálja, így funkciójában egy eklektikusan berendezett helyiség is a kényelmet kell, hogy szolgálja.

Bátran fejezd ki az egyéniségedet, alkoss meghökkentő és lenyűgöző, ugyanakkor komfortos, otthonos helyiséget a tisztálkodásra!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss