Tippek

Legyünk felkészültek minden időjárási körülményre!

Mit vegyünk fel? Kell-e esernyő? Várható-e front, vagy egy teljesen átlagos, évszaknak megfelelő napra készüljünk? Ezek a kérdések szinte mindennaposak a reggeli készülődésnél. De vajon melyik meteorológiai előrejelzés a mérvadó, honnan szerezzünk információt? A legjobb, ha több hírforrást szemlézünk egy hírgyűjtő oldalról.

Mit tud egy hírgyűjtő oldal?

Ha aktuális, friss információkhoz szeretnénk gyorsan hozzájutni; hosszas keresgélés helyett forduljunk inkább egy hírgyűjtő oldalhoz! Speciális algoritmusok mentén, percről percre frissíti a híreket például a Hírek Ma portál. Nem saját cikkek jelennek meg ezen weboldalon, hanem témánként, rovatokba rendezve az aktuális napi információk. Belföld, Külföld, Bulvár, Bűnügy, Baleset, Gazdaság, Sport, Foci, Forma-1, Tudomány, Technika, Életmód, Egészség, Kultúra, Film, Színház – több száz hazai híroldalról 16 rovatba sorolva találunk itt híreket. Emellett már a címsorban lehet keresni is, és itt érhető el a legfrissebb hírek menüpontja, a napi időjárás-előrejelzés és az árfolyam is.

Minél több meteorológiai infó egy helyen

Betűrendbe szedve találjuk az összes magyarországi vármegyeszékhely időjárását, ha a Hírek Ma portálon az Időjárás menüpontra kattintunk. A jobb oldalon pedig a Friss időjárási hírek jelennek meg. Szinte elég csak a címeket átfutni, és már képben is leszünk: várható-e nagyobb fordulat vagy marad a csendes, évszaknak megfelelő idő. 24.hu, ATV.hu, Pénzcentrum.hu, Infostart – csak néhány hírforrás, melyekből meteorológiai infókat meríthetünk. Eső, jégeső, napsütés, borult idő, hó, fagy – a klímaváltozás eredményeként szinte bármikor, bármi előfordulhat. De semmi nem érhet váratlanul, ha egyszerre több hírforrásból informálódunk.

Miután képbe kerültünk, hogy milyen idő várható, gyorsan elolvashatjuk a napi aktualitásokat is. A jobb oldalon megjelenő időjárási cikkek alatt, a További friss hírek gombra kattintva jönnek is a TOP friss hírek és a TOP 12 óra hírei.

Szűrt tartalmak – hiteles tájékoztatás

Nagy előny a Hírek Ma esetében, hogy nemcsak speciális algoritmusok mentén állítja sorba az aktualitásokat, hanem szűr is. Szemlézi és elrejti az ún. kamutartalmakat, így nem kell félni attól, hogy félreinformálnak a hírek. Sokszor egy-egy félrevezető, figyelemfelkeltő cím miatt kattintunk egy cikkre. Később kiderül, hogy az teljesen másról szól, mint amit vártunk, sőt egy idegen oldalra vitt tovább. Azáltal, hogy kiselejtezi ezeket a hírgyűjtő, a spammeléstől is megment minket.

Ma már nem is kérdés, inkább elvárás, hogy jól informáltak legyünk. Oly gyorsan változik körülöttünk a világ, hogy nem elég napi egyszer elolvasni a híreket. Az állandó hírekeresésre azonban nincs elég idő. Ezért a legpraktikusabb, ha beállítunk a telefonunkon kezdőlapnak egy hírgyűjtő oldalt, például a Hírek Ma site-ot. Azonnal értesülni fogunk az aktualitásokról, és még azzal sem kell bajlódunk, hogy milyen időre készüljünk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss