Tippek

A sokoldalú műanyag ételhordó dobozok az élelmiszerek szállításának kiváló eszközei

Ahogy széles körben elterjedt az ételkiszállítás az éttermekből, úgy nőtt meg a kereslet az élelmiszerek csomagolása iránt. Ha valakinek hirtelen rendelni támad kedve egy jó ebédet vagy vacsorát, akkor nagy valószínűséggel eldobható csomagolásban fogja megkapni az ételt.

Erre a célra ma már számos különböző méretű, típusú és funkciójú ételhordó doboz áll rendelkezésünkre. A legelterjedtebbek az Allinpackaging.hu kínálatában a műanyag élelmiszer-csomagoló kellékek, hiszen a műanyag az egyik legelőnyösebb csomagolóanyag.

Nézzük meg, hogy melyek a műanyag csomagolás kedvező tulajdonságai!

Mitől olyan nagyszerű a műanyag ételhordó doboz?

A műanyag kifejezetten könnyű, ami azért nagyon praktikus, mert csak minimálisan lesz több a súlya a benne rejlő ételnek. A futárnak, aki egyszerre sokat szállít, meglehetősen előnyös, de annak is, aki például a munkahelyére viszi az ételt.

Emellett a műanyag ráadásul nagyon tartós, a jó minőségű pedig szivárgásmentes is. Ellenálló az ütésekkel szemben, de akár le is ejthetjük véletlenül, nem fog összetörni. Ha rendesen záródó fedele is van, még kiömleni sem fog, az étel sértetlen marad.

A tartósságnak és a könnyű súlynak köszönhetően a műanyag ételhordók tárolása is rendkívül sokoldalú. Szinte bármilyen módon, akár egymásra elhelyezve is tarthatjuk az azonos típusú dobozokat.

Milyen típusú ételek szállítására alkalmas a műanyag ételhordó?

A különféle műanyag ételhordókat különböző fajta élelmiszerek tárolására tervezték. Amelyik ideális az egyik típusú étel szállítására, egy másikra egyáltalán nem biztos, hogy alkalmas. Az eltérő formák és kialakítások miatt nem mindegy, hogy melyikhez mit használunk.

Gyakorlatilag mindenféle ételtípushoz találhatunk megfelelő műanyag ételhordót. A levesekhez, a főzelékekhez, húsokhoz, hamburgerekhez, salátákhoz, tésztákhoz és süteményekhez is. De a sort folytathatnánk is, mert itt nem ér véget, tulajdonképpen mindenhez van alkalmas doboz.

A lényeg, hogy ezeket a méretüknek és kialakításuknak megfelelő tetőkkel lássuk el, hogy szivárgásmentesen jussanak célba a finom étkek. Szállítás közben elmozdulhatnak a tárolóedények, de ha van rajtuk jól záródó fedő, akkor nem kell aggódnunk emiatt sem.

Milyen típusú műanyag ételtároló dobozok vannak?

Sok különböző típus közül válogathatunk. Külön van a leveseknek, a húsoknak és köreteknek, de kaphatunk tálcákat is a hidegtálakhoz és bőségtálakhoz. A saláta is másfajta edényt igényel, ahogy a főétel mellé kínált kis adag mártások is. Többrekeszes tárolókkal is találkozhatunk, melyekben külön választhatjuk a köretet, a húst és a savanyúságot.

Léteznek olyan dobozok, melyekre külön kell ráilleszteni a fedőt, és olyanok is, amelyek egybefedelesek. Ezek a tárolók mind nagyon kényelmesek és egyszerűen kezelhetők, könnyen szállíthatók bennük az ételek. Másik funkciójuk az, hogy az élelmiszerek megőrzik a minőségüket, illetve az állagukat is szállítás közben. Emiatt nagyon praktikusak a műanyag ételtároló dobozok.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss