Tippek

Milyen célra lehet használni a tőgykrémet?

A tőgykrémet a gazdák arra használják a tehenészetekben, hogy óvják és megnyugtassák a tehenek tőgyét. Tőgykenőcsként, tőgybalzsamként is ismert a készítmény.

A közösségi médiában felkapottá váltak az olyan tartalmak, amikor sportolók arról számoltak be, hogy ők maguk is használnak tőgykrémet a saját testükre. Vajon ez jó ötlet? Milyen hatásai vannak az AnivetDirect webshopjában megvásárolható tőgybalzsam emberi használatának? Cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körül.

Amire valóban jó a tőgykenőcs

A tőgykenőcsöt azzal a céllal hívták életre, hogy a tejelő teheneknek megnyugtassa a száraz, érdes bőrét és hidratálja azt. Emberi használat esetén a test számos részén alkalmazható. A kezeken, a lábakon, a térdeken és a könyökökön is képes a szárazság enyhítésére. A kirepedezett bőrt nagyon jól lehet kezelni tőgykenőccsel.

A készítmény védőréteget alkot a bekent területen. Ez a további nedvességvesztést gátolja, egyúttal pedig elősegíti a regeneráció folyamatát. Az enyhébb bőrirritációt, mint amilyen a viszketés, a bőrpír, valamint a gyulladás enyhíteni tudja. Mivel hűsítő hatású, így alkalmas a bőr megnyugtatására, valamint az irritáció megszüntetésére.

A kismamák is előszeretettel használják

A tőgybalzsamot szoptatós anyák is előszeretettel vásárolják saját használatra. A repedezett, fájó mellbimbó megnyugtatásának céljából alkalmazzák a kismamák a készítményt.

Azt azonban mindenképpen le kell szögezni, hogy a tőgykenőcsöt szarvasmarhák igényeinek megfelelően készítik. Éppen ezért azok az anyukák, akik úgy döntenek, saját magukon is használnak ilyen készítményt, mindenképpen tisztítsák meg alaposan a kezelt bőrfelületet, máskülönben a szer a csecsemő szájába juthat, és kellemetlenséget is okozhat. Érdemes tudni, hogy manapság már létezik célzottan emberi használatra javallott kenőcs, ami hasonló összetevőket tartalmaz, mint a tőgykrém.

Érdekességek a tőgykrémek kapcsán

Bizonyos tőgybalzsamok olyan összetevőket tartalmaznak, mint a japán borsmenta. Ez izomlazító és egyben izomnyugtató hatással rendelkezik. A sportolók edzés előtt, bemelegítő krémként használják vagy pedig edzés után a regenerációhoz.

A borsmenta kellemes illattal is rendelkezik, amely aromaterápiás hatásáról ismert. Elősegíti a tisztaság és frissesség érzetét, valamint a relaxációt is. A mentás tőgybalzsamok illatának belélegzése pozitív hatást válthat ki az emberi szervezetből. Javítja a hangulatot és a közérzetet.

Nem árt az elővigyázatosság!

Aki úgy dönt, hogy szarvasmarhák számára előállított tőgykrémet használ, annak érdemes körültekintően eljárnia. Egy fokkal jobb döntés lehet emberi bőrre fejlesztett terméket használni saját célra. Ezen készítményeknek célszerű alaposan áttanulmányozni a használati útmutatóját, és bölcs döntés egészségügyi szakemberrel konzultálni a krém alkalmazásának mikéntje kapcsán.

A tőgykenőcsöt ajánlott egy kis bőrfelületen tesztelni először. Amennyiben allergiás reakció jelentkezik, akkor semmiképp sem szabad használni!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss