Tippek

Honnan kapta a “diplomatikus” nevet az egyik legnépszerűbb rum?

Vajon melyik az a rum, amely a különösnek számító “diplomatikus” nevet hordozza magában, közel 80 országban fogyasztják és szeretik, egyúttal nem egy rangos elismerést zsebelt már be? A cikk elolvasásával megtudható a válasz.

Hová köthető a “diplomatikus” nevet viselő rum története?

A sztori még Venezuelában kezdődött, méghozzá 1959-ben. Pontosabban fogalmazva a Licorerías Unidas SA (LUSA) tulajdonában lévő lepárlónál ekkortájt tették le azokat a bizonyos alapokat.

Persze hosszú út vezetett odáig, hogy mára az iDrinks rum kategóriáján belül is az egyik, ha nem a legnépszerűbb fajtáról beszélhessünk. Időközben történt változás a tulajdonosi struktúrában is, így főként venezuelai vállalkozók csoportjának köszönhető a világra szóló siker.

Merthogy a történet valóban ilyen magasságokba emelkedett, elvégre a “diplomatikus” italt 80 országban forgalmazzák. Hogy mi áll a kirobbanó siker hátterében? Bár a dolognak sok rétege van, a minőség, az emberek és a környezet szinergiájában rejlik a titok.

Honnan kapta a nevét a “diplomatikus” ital?

Egy, az alkoholos italok művészete iránt szenvedélyesen rajongó úriember, bizonyos Don Juancho a központi figura a sztoriban. Ő volt ugyanis az, aki rengeteget utazgatott a Karibi-térségben, ahol előszeretettel hódolt kedvenc élvezetének.

Név szerint az egzotikus fajták részletes tanulmányozása volt az, ami őt abszolút mértékben lekötötte. Mérhetetlen tudásszomjjal vetette bele magát a dologba, úgyhogy ennek köszönhetően idővel lenyűgöző italgyűjteményre tett szert.

Maga a címben már említett jelző tehát Don Juancho emlékének szól. A szóban forgó italkülönlegesség pedig nem más, mint a Diplomático rum. Amely minden cseppjében magában hordozza a szakértelem, az udvariasság és a kiegyensúlyozottság egyvelegét.

Még néhány faktor a világszintű siker mögött

Érdekesség, hogy a készítéssel foglalkozó DUSA lepárló az Andok-hegység lábánál található. A gyártónál komoly figyelmet fordítanak rá, hogy elismert szakértők vegyenek részt a folyamatban, akik nagy odafigyeléssel választják ki a cukornádat termő növényeket.

Hasonlóképp szerepet játszik a kifogástalan minőségben a patyolat tiszta víz alkalmazása. De ott van mindezek mellett faktorként az éghajlat és az időjárás is, amelyek úgyszintén kulcsszerepet játszanak nemcsak a cukornád termelésében, de az erjesztés, valamint az érlelés fázisában úgyszintén.

A Diplomático prémium mivoltát remekül példázza, hogy igencsak rangos elismeréseket sikerült bezsebelnie ezidáig. Példaként elég megemlíteni, hogy a lepárló egyedi gyártási folyamatát Rum Barrel Awarddel ismerték el a London Rum Festen, ami kevesek kiváltsága.

De szintén hűen tükrözi az elképesztő színvonalat annak a ténye is, hogy a 2013-as évben a DUSA lett a világ legjobb rumlepárlója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss