Tippek

Hogyan gondoskodj a macskádról?

A cicák nem csupán házi kedvencek, hanem igazi családtagok, akik képesek színesebbé, vidámabbá tenni a szürke hétköznapokat. A valóban felelősségteljes gazdik egyetértenek abban, hogy a minőségi táplálás mellett a megfelelő élettér biztosítása is elengedhetetlen.

Kötelező macskafelszerelések

A Grandopet.hu macska termékkörében mindent megtalálsz, amelyre neked és kedvencednek szüksége lehet. Igen, nemcsak a cicának, hanem a gazdinak is, hiszen kaparófák és játékok hiányában a kedves kis szőrmók könnyen rávetheti magát a féltett kanapéra vagy a legújabb függönyre.

Lényegében a cicusra szabottan kellene berendezni azt a helyiséget, ahol a legtöbbet tartózkodik, természetesen nem mindenki tudja megoldani, hogy egy egész szobát ajándékozzon a bundás pajtásnak, viszont egy többfunkciós macskabútorral, néhány különálló kaparófával, kényelmes fekhellyel igazán otthonos légkört teremthetsz.

A fekhely nélkülözhetetlen számára, a puha kis zug, ahol alhat, sziesztázhat, ahová elvonulhat, amikor nem vágyik társaságra. Joggal kérdezheted, hogy mégis milyet válassz? Igencsak bőséges a választék, talán az a legjobb megoldás, ha beszerzel egy párnácskát vagy bújókát, melyet az ágyadhoz közel is elhelyezhetsz.

A cica WC a másik alapvető felszerelés, amelyből szintén többféle elérhető, egyes állatok a fedeles boxokat kedvelik, mások inkább a nyitott változatokat. A lényeg, hogy otthonosan érezze magát, és örömmel használja. Ha nem így történne, akkor érdemes egy másfajta típust kipróbálni.

A cica központi bázisa: az emeletes bútor

Melyik cirmos ne szeretné a többszintes emelvényeket, pláne ha még kaparófát, bújókát és egy magasban lévő fekhelyet is tartalmaz? Valóságos paradicsom, ahol szívesen elidőzik a szőrmók. Rengeteg multifunkciós cicabútort találsz, léteznek falra szerelhető változatok is. Ha viszont a nappaliban helyeznéd el afféle központi elemként, szintén remek választás. Arra viszont figyelj, hogy ne tedd túl közel a kanapéhoz, nehogy kísértésbe essen, és ott folytassa a játékot.

A karomkoptatáshoz, szunyókáláshoz, aktív játékhoz való emelvény segítségével lefoglalhatod kedvencedet, és nem kell többé attól rettegned, hogy milyen rosszaságot követett el, amíg te dolgoztál. Érdemes apró játékokat is elhelyezned a területén, így azokat is bevetheti unaloműzésként. Természetesen egy alagút is nagyszerű szórakozást nyújt számára.

Etesd felelősségteljesen!

Állatod jóllétét döntően a táplálása és az életkörülményei határozzák meg. Ami nemcsak azt jelenti, hogy elviszed a kötelező oltásokra, rendszeres féreghajtásra, csodaszép otthont biztosítasz számára, hanem azt is, hogy kiváló minőségű, teljes értékű eledellel táplálod. Mindezzel segítheted, hogy boldog cicaévek várjanak rá, méghozzá bolondozásban és felfedezésben gazdag.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss