Tippek

Van olyan extrém sport, ami biztonságos

Ha benned él a felfedezés vágya, és valami különlegeset keresel az életedben, a tandemugrás megadhatja ezt a pluszt biztonságos keretek között. Ez az extrém sportág egy izgalmas lehetőség, amely során tapasztalt ejtőernyős pilótával ugrasz ki a repülőgépből 3500-4000 méter magasságból.

A tandemugrás a Tandemugrás – Millennium Tandem Team dunaújvárosi bázisán különleges és megfizethető élmény. A szabadesés eufórikus állapotát élheted át, miközben madártávlatból csodálhatod a tájat, majd az ejtőernyő segítségével biztonságosan érsz földet. A tandemugrás árakról az oldalon is tájékozódhatsz!

Miért érdemes megörökíteni ezt a kalandot?

A tandemugrás során készülhet rólad videófelvétel, amit belső vagy külső kamerával vesznek fel. A belső kamera azt jelenti, hogy az ugrópilóta a karjára szerelt kamerával vesz téged közelről az ugrás teljes ideje alatt, míg a külső kamerás felvételt egy vagy több légi operatőr készíti. Ők veled egyidőben hagyják el a gépet, és távolabbról – a gyönyörű tájat használva háttérként – veszik az eseményt.

Arra is van lehetőség, hogy mindkét kamerafelvételt kérd, és a kettőt összeillesztve készüljön el a rólad szóló kisfilm. Akár egyedül, akár baráti társasággal vagy, az ugrás visszanézése vidám pillanatokat jelent. Az élmény pedig a kisfilm által évek múltán is újra és újra átélhető.

Hogyan készítenek fel az ugrásra?

A tandemugrás egy rövid, földi felkészítéssel kezdődik a bázison. Itt megismerkedsz a pilótáddal, akivel ugrani fogsz. Megtanulod a szükséges kommunikációt, az ejtőernyő működését, és az ugrásbiztonsági előírásokat. Felszerelik rád az ejtőernyős hevedert, és válaszolnak minden felmerülő kérdésekre. A szakemberek mindent megtesznek, hogy az ugrás biztonságos legyen.

Az ugrás hihetetlen élménye

Miután átbeszéltetek mindent, egy repülőgéppel felrepültök a megfelelő magasságba, s megtörténik az ugrás. Ez gyorsan, szabadeséssel indul, majd 1500 méteren a pilóta kinyitja az ernyőt. Nem kell aggódnod, póternyő is van nálatok.

Az ejtőernyő nyitásával kezdődik a lassú lebegés a levegőben, ekkor a magasból élvezheted az eléd táruló táj látványát, és a repülés élményét. A földet érés pedig biztonságos és kényelmes, hiszen mindent a pilóta irányít, te pedig a felkészítés során azt is megtanulod, hogyan fogtok landolni. Ezután a hevedert leveszik rólad, és gratulálnak a sikeres teljesítéshez.

A rólad szóló kisfilm rövid időn belül elkészül, amit még a bázison meg tudsz nézni. Ez főleg baráti társasággal vagy munkatársakkal szokott nagyon felszabadult hangulatot teremteni. Ekkor már mindenki túl van az ugráson, és együtt nevettek a felvett vicces arckifejezéseken, ugyanakkor mindenki büszke arra, hogy sikeresen végrehajtotta a feladatot.

A tandemugrás tehát olyan lehetőség, amelyben megtapasztalhatod a repülés és ejtőernyőzés örömét és izgalmát, emlékezetes és maradandó élményeket szerezve, s mindezt teljesen biztonságos körülmények között.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss