Tippek

Pécs és környéke figyelem: Spóroljon a bevásárláson

A költségvetésünk ellenőrzése alatt tartásának ismerete jelenleg sok háztartás számára nagy kihívás. A nem kívánt infláció és az ezzel járó áremelkedések egyre több pénzt szednek ki pénztárcánkból, és ez alól az élelmiszerárak sem kivétel. Így igazán fontos, hogy olyan stratégiát dolgozzunk ki, amely segítségével spórolhatunk.

Ha Ön is Pécs környékén lakik, ajánlatos elolvasni tippjeinket, melyek betekintést nyújtanak a hatékony bevásárlás folyamatába. A Kaufino weboldal segítségével ezen a linken megtekinthetőek Magyarország városaiban és településein érvényben lévő további kedvezményes ajánlatok. Léteznek viszonylag egyszerű stratégiák, amelyek segítenek a megtakarításban.

Készítsen bevásárlólistát

Még mielőtt vásárolni indul, nézze át otthoni raktárkészletét, tekintse meg a pécsi akciós újságok ajánlatait és készítsen részletes listát azokról az élelmiszerekről, amelyekre valóban szüksége van és amelyeket a kedvezményeknek köszönhetően akciós áron be tud szerezni. A bevásárlólista segít elkerülni az impulzív vásárlást, amely gyakran pazarláshoz és felesleges pénzkiadáshoz vezet.

Nagyobb kiszerelésű csomagolás

Ha van olyan élelmiszer, amelyről tudja, hogy rendszeresen fogyaszt, használja a nagy tételben történő vásárlás lehetőségét. Ezek többnyire hosszabb eltarthatósági idejű termékek, például különféle hüvelyesek, tészták vagy konzervek. Számos pécsi áruházlánc rendszeresen előrukkol olyan akciókkal, amelyek kifejezetten az XXL-es vásárlásokat célozza meg, köztük az egyes Spar Pécs akciós ajánlatok is.

Nézze meg a termék összetevői

Az, hogy valami drágább, még nem jelenti azt, hogy a legjobb minőségű. Ez vonatkozik élelmiszervásárlásra is, ahol semmiképpen sem szabad pusztán az ár alapján dönteni. Amikor meghozza a végső döntést arról, hogy mit tegyen a kosárba, fordítson különös figyelmet a termék összetételére. Idővel rá fog jönni, hogy az egyes olcsóbb termékek is ugyanolyan ízletesek és különösen jó minőségűek lehetnek, mint drágább társaik, de segítségükkel több pénzt spórolhat meg. Ha van hűségkártyája, használja fizetéskor. A törzsvásárlói kártyákon keresztül a pécsi üzletek különféle kedvezményeket és különleges akciókat biztosítanak vásárlóik számára. Sokszor több ezer forintot spórolhat meg használatukkal.

A pécsi üzletek saját márkás termékei

Magyarországon szinte minden élelmiszerlánc saját márkájú termékeket is kínál vásárlóinak. A versenymárkákhoz képest lényegesen olcsóbbak, de a minőségük szinte ugyan az. Néha a címkét megnézve még azt is megtudhatja, hogy különböző márkájú, de azonos termékeket ugyanaz a gyártó készítette.

Figyelje az egységárat

A polcokon gyakran találhatunk azonos termékeket, azonos gyártóktól. Az egyetlen különbség, amit általában figyelmen kívül hagyunk, az adott termék mennyisége. Ezért inkább az egységárra kell összpontosítani, mint magára az árra. Megmutatja, mennyibe kerül egy kilogramm vagy liter az adott termékből, ami megkönnyíti az összehasonlítást. E módszer segítségével szintén sokat spórolhat. Figyelje az egységárakat és válassza a legelőnyösebb árú termékeket.

Kövesse a pécsi akciós szórólapokat

Az a tény, hogy minden nagyobb pécsi élelmiszerláncnak megvan a maga promóciós szórólapja, biztosan nem újdonság az Ön számára. Gondosan tanulmányozza át őket, és nézze meg, hogy a kínált termékek közül melyiket használja, vásárolja. Ha hosszú szavatossági idővel rendelkező fogyasztású termékekről van szó, akkor kedvező áron vásárolhatja meg készletre, amivel sokat spórolhat. A Kaufino portál nagy előnye, hogy gyakorlatilag bármikor rákereshet az akciós újságok online verziójára és átlapozhatja őket a világháló segítségével. Végezetül még egy jó tanács. Válassza a pultok termékeit. A kiszolgáló hűtőpultból származó termékek olcsóbbak, mint a már becsomagolt és a hűtőben adagolt társaik. Ez egyrészt azért is van, mert a pultoknál nem kell fizetni a csomagolásért, amelyben a termékeket a hűtőpultban tárolják.

Hiszünk benne, hogy most, hogy tudja, hogyan kell spórolni, az élelmiszervásárlás sokkal kevésbé lesz megterhelő a pénztárcája számára.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss