Tippek

Mire figyeljünk, ha mindenképpen utánvéttel szeretnénk vásárolni?

Egy webáruházas vásárlás során számtalan dologra kell figyelnünk, hogy mindenképpen azt a terméket válasszuk, amelyik megfelelő lesz számunkra, és elégedettek leszünk vele. Ha korábban még nem volt dolgunk az adott webshoppal, érdemes utána olvasni.

Rákeresni és megnézni például a róluk és a termékeikről írt véleményeket, nehogy kellemetlen meglepetésekben legyen részünk. Különösen ajánlott ez a plusz utánajárás, ha utánvétellel szeretnénk a csomagot megvásárolni.

Ha kuponnal vásárolunk

Napjainkban számtalan kedvezményes lehetőséggel találkozhatunk, melyek közül az egyik a kuponokkal való vásárlás, mint amilyen a Vidaxl kupon is. Ez a webáruház igen széleskörű termékportfólióval rendelkezik, így ha van egy hozzájuk tartozó kedvezményünk, akkor különféle kategóriák között válogathatunk, hogy melyikre váltjuk be. Emellett vannak olyan kuponjaik is, amelyek kimondottan egy-egy árukategóriára vonatkoznak, mint pl. bútor vagy otthoni kellékek, kisállatok gondozását segítő kiegészítők.

Ha szeretnénk böngészni, hogy melyek a most elérhető kedvezmények a különféle webshopokban, akkor javasolt megnézni a Kuponkódok.hu weboldalt, ahol több mint 500 működő és ismert online áruház kuponjait publikálják, és ami nagyon lényeges, mindegyiket validálják. Így biztos lehetsz benne, hogy valós engedményről van szó.

Milyen előnyökhöz juthatsz az utánvétes vásárlással?

Mint ahogy mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Előnye kétségkívül az, hogy meg tudod nézni a terméket, kibonthatod a csomagot, hogy biztosan azt kaptad-e, amit kiválasztottál, megfelelő-e az az árucikk a számodra, és ha igen, utólag kifizeted a terméket.

Ez a fajta vásárlási módszer különösen jó, ha olyan termékről van szó, amely esetében kétséges a sértetlen érkezés és a hibátlan működés. Továbbá érdemes az utánvétes fizetési módot választani olyan árucikkek esetében is, amelyeket hónapokkal előre foglalsz le, és rendelsz meg, és nem lehet tudni, mikor fog ténylegesen megérkezni. Ilyen lehet pl. egy újonnan kiadott könyv vagy egy társasjáték.

Milyen kockázatokat rejt, ha szállítás után fizetünk?

Egyrészt tudni kell, hogy maga az utánvétes fizetési opció plusz költséggel jár, tehát ezt még bele kell kalkulálni. A másik, hogy ha netán problémát találunk az árucikkel kapcsolatban, akkor lehet, hogy nehézségekbe ütközünk a visszaküldés, csere vagy pénzvisszatérítés kapcsán. Ezért is nagyon fontos, hogy alaposan leellenőrizzük a webshopot, mielőtt belebonyolódunk egy online vásárlási folyamatba.

Vannak olyan áruházak, amelyek utánvétes fizetésnél nem egyeznek bele a visszaküldésbe, vagy pedig csak részleges visszatérítést engedélyeznek. Ezért is nagyon fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a fizetési kondíciók felől, mielőtt megrendelünk egy terméket egy olyan online boltból, akikkel még nem volt dolgunk.

Viszont, ha elégedettek vagyunk a termékkel, az előírásoknak megfelelően működik, és épségben megérkezett, akkor mindenképpen jó opció lehet az utánvétes vásárlási metódus.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss