Tippek

Hasznos tippek porszívó választásához

Sokan azt hiszik, hogy minél nagyobb teljesítményű porszívót vásárolnak, annál jobb eredményt érnek el a takarítás során. A legtöbb ember nem a megfelelő készüléket veszi meg az otthonába, így végül csalódás éri őket. Senki sincs tehát egyedül ezzel a problémával, így ebben a cikkünkben igyekszünk hasznos tippeket megosztani, hogy könnyebben menjen a választás. Kitérünk arra, hogy milyen típusok léteznek, mikor melyiket érdemes megvenni.

A porzsákos porszívók

Az onlineMárkaboltok porzsákos porszívói kapcsán sokan jóhiszeműen a nagyobb teljesítményű gépeket keresik. Nem feltétlen ez a jó megoldás, hiszen vannak már ECO motoros készülékek, nagy szívóerővel ellátott típusok, de még régi kivitelek is. A piac tehát igen szélessé vált, így talán nem is meglepő, ha a vásárlók nem igazán tudják, mi lenne a legjobb döntés.

A mai napig a porzsákos berendezések a legismertebbek és a legkeresettebbek. Itt lehet szó klasszikus textilzsákról, de akadnak már papírból gyártott porzsákok is. A legtöbben azonban a hagyományos textilt tartják a legjobb döntésnek, pedig ezek cseppet sem higiénikusak. Amikor megtelnek, akkor sosem tudjuk teljes mértékben megtisztítani, így több a kár, mint a haszon.

Ami azonban a Bosch porszívókat illeti, ezek többrétegű papír porzsákkal vannak ellátva. Jól zárnak, megfelelően szűrik a levegőt, ezáltal higiénikusabban üzemeltethetők. Amennyiben megtelik a porzsák, egyetlen mozdulattal ki lehet cserélni.

Porzsák nélküli és morzsaporszívó

Másik nagy csoport a porzsák nélküli és a morzsaporszívó. Előbbi előnye, hogy nagyon könnyen lehet kezelni, a tartályát egyszerűen csak ki kell önteni. A szívóteljesítménye nagyon erős, azonban fontos ügyelni a kialakításra, hiszen ha túl nehéznek találjuk az ürítést, akkor valószínűleg a takarítás is tovább fog tartani.

Ami azonban a morzsaporszívókat és az akkumulátoros kézi porszívókat illeti, ezeket kifejezetten a kisebb konyhákba és helyiségekbe találták ki. A legtöbb esetben nagyjából 30 percig üzemképesek, de ez bőven elegendő egy kisebb rendrakáshoz és porszívózáshoz.

Az akkumulátoros kivitelek esetében fontos, hogy mindig legyen feltöltve, hiszen bármikor szükség lehet rájuk. A mai modelleket már bátran a töltőn hagyhatjuk, semmi gond nem származik belőle.

A robotporszívók

Itt vannak nekünk még a robotporszívók, amelyek megjelenése már önmagában örömöt okozott. Egész nap tisztogat, csupán annyi a teendőnk, hogy a portartályt rendszeresen ürítjük, ő pedig örömmel teszi a dolgát. Többféle típusa létezik, hiszen akad hagyományos robotporszívó, illetve felmosást is végző kivitel egyaránt.

Utóbbi nagy előnye, hogy miután felporszívózott, a mosást is elvégzi helyettünk. Hozzá kell tenni, hogy egy alapos tisztításra azonban időt kell szakítanunk nekünk is, de kisebb port, koszt könnyedén eltávolít ez is. Van benne egy víztartály, amit csak meg kell tölteni, ő pedig automatikusan teszi a dolgát.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss