Tippek

Képek az étkezőben, művészet a falakon

Az étkező – a nevével ellentétben – nem csupán az étkezés tere, hanem családi és baráti összejövetelek, nagy beszélgetések meghitt helyszíne is lehet. A hangulatos légkör megteremtésében pedig kiemelt szerepet játszanak a falakat díszítő képek.

Az étkezőbe szánt vászonképek kiválasztása és elhelyezése olyan művészet, mellyel egyedivé varázsolhatjuk a teret. A Vaszonkepem.hu oldalán meríthetünk inspirációt, és ha már ott vagyunk, le is adhatjuk a rendelést a kedvenc alkotásainkra. De előtte nézzük meg, mit és hogyan érdemes választani.

Témák kavalkádjából válogathatunk

A gasztronómia szerelmeseinek az étkező mivoltából adódóan kézenfekvő választás lehet az ételfotó. A gasztrofotókkal, legyen az saját vagy más által alkotott, egyedivé varázsolhatjuk a teret.

De ha nem ragaszkodunk hozzájuk, akkor választhatjuk például a tájképeket is, melyek harmóniát sugároznak, ezek különösen a mediterrán stílusú étkezőkhöz passzolnak jól. Kedves gesztus és meghitt emlékeket idéz fel, ha családi fotókkal díszítjük a falakat. 

Legyen harmonikus a stílus

A képeket nemcsak témájuk, hanem a lakberendezés stílusa szerint is érdemes kiválasztani. A letisztult, modern fotók a minimalista étkezőkhöz passzolnak, retró hangulatot vintage képekkel érhetünk el, míg a rusztikus stílushoz a kopottas, keretes tájképek illenek a legjobban.

A már említett mediterrán étkezőkben helye van a vibráló, élénk színeknek és motívumoknak, az art deco fényűző stílusát csillogó felületekkel és merész vászonképekkel érhetjük el. A geometriai minták pedig jól feldobják azokat az étkezőket, ahol a skandináv lakberendezés elemei dominálnak.

Apropó vászonkép: a minőségi anyagok és nyomtatás garantálják a tartósságot és a tökéletes megjelenést. Válasszunk olyan szolgáltatót, ahol van lehetőség megtekinteni a korábbi munkákat, árajánlatot kérni és rendelkeznek online képszerkesztő felülettel is. Így biztosra mehetünk, nem kell majd hosszasan egyeztetni, netalán visszaküldeni az árut, ha elégedetlenek lennénk azzal szállítás után.

Tippjeink a tökéletes elrendezéshez

Ha megvan a stílus és a képek is, érdemes figyelmet fordítanunk az elrendezésre.

  • A falak mérete és a bútorok elhelyezkedése is befolyásolja a képek méretét és kompozícióját.
  • Kisebb étkezőben bőven elég egy-két nagyméretű vászonkép.
  • Nagyobb térben egymás mellé rendezett kisebb képekkel galériát is létrehozhatunk.
  • A szemmagasságba helyezett alkotások megkönnyítik a nézelődést.
  • A keret színe és stílusa harmonizáljon a tartalmával.

A stílusos dekoráció étkezésre, hosszú falatozásra csábítja majd a vendégeket, kellemes beszélgetésekre sarkallhatja a társaságot, és emlékezetessé teheti nemcsak a különleges összejöveteleket, de a “szürke” hétköznapokat is. Ne hanyagoljuk hát el a lakásunk ezen zugát sem!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss