Tippek

Okosotthonhoz válassz okos árnyékolást!

Képek forrása: Freepik, Árnyékbolt saját fotó

Az intelligens árnyékolók és az automata függönyök korábban csak a csúcskategóriás szállodákban vagy a kiváltságosok otthonában található luxuseszközök voltak. Manapság már megfizethetőek, így elérhetőek az átlagos halandók számára is. Hogyan találd meg a megfelelő megoldást otthonod számára? Cikkünk segítséget nyújt a választáshoz!

Milyen előnyei vannak az okos árnyékolóknak?

Az okos árnyékolók használatának számos előnyét fogod érzékelni a telepítés után.

  • Egy ilyen távirányítású eszköz, legyen akár napellenző, zsaluzia vagy redőny, segíthet az energiatakarékosságban, mivel segítségükkel könnyen kontrollálhatod a beérkező napfényt. Ez segíthet abban, hogy otthonod nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb legyen, csökkentve ezzel az energiaszámládat.
  • Az okos árnyékolók kényelmes módját kínálják a fény és a hőmérséklet szabályozásának. Az okostelefonodon néhány érintéssel az igényeidnek megfelelően állíthatod be az árnyékolást, de akár be is ütemezheted az árnyékolók le- vagy felengedését a nap bizonyos időszakaiban.
  • Ezek az automatizált berendezések óvják a magánszférádat és biztonságot nyújthatnak lakásod számára. Zárt állapotban megakadályozzák, hogy az emberek belássanak, távvezérléssel pedig az is megoldható, hogy amikor elutazik a család, úgy tűnjön, mintha lenne otthon valaki.
  • Érzékelők segítségével még az időjárás okozta károkat is megakadályozhatod. Például egy szélérzékelővel felszerelt napellenző erős szél esetén automatikusan becsukódik, hogy védje a szerkezetet az esetleges károsodástól.

Milyen szempontokat érdemes megfontolni a választás előtt?

Árnyékolók és redőnyök sokféle stílusban kaphatóak. Szánj időt a kívánt anyag és szín kiválasztására, de gondolj a fényszűrésre is. Ha csak egy utcára néző nappaliba szeretnél árnyékolót, akkor válassz olyat, amely sok fényt enged át. Ha a hőt szeretnéd megőrizni vagy blokkolni, illetve a zajt csökkenteni, akkor egy vastagabb, testesebb árnyékoló segíthet.

Az okos árnyékolók beszerzésének első számú oka az automatizálás, ezért vásárláskor mindenképpen vizsgáld meg, hogy milyen lehetőségeid vannak ezen a téren. Bármelyik okos árnyékoló automatizálható, hogy meghatározott időpontokban kinyíljon és bezáródjon, bizonyos típusok viszont még úgy is beállíthatóak, hogy napnyugtakor bezáródjanak és napkeltekor kinyíljanak. Mozgásérzékelőkkel is működtethetőek ezek a szerkezetek, hogy kinyíljanak, amikor reggel belépsz a szobába, vagy automatikusan bezáródjanak egy bizonyos hőmérséklet elérése után.

Forrás: Árnyékbolt saját fotó

Árnyékbolt, ahol segítséget kaphatsz a döntéshez

Bárhogy is dönts, ha igazán profi kivitelezést szeretnél személyre szabottan, rövid gyártási határidővel, érdemes átböngészni az Árnyékbolt, az árnyékolástechnika szakértőjének kínálatát, ahol igényeid szerint válogathatsz a különböző megoldások között, ráadásul szakértőkkel is konzultálhatsz, ha elakadnál, hogy melyik terméktípus való Neked.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss