Tippek

Grillcsirke professzionálisan

Persze grillcsirke sokaknál otthon is készül, de sok vendéglátó-ipari vállalkozás profiljából adódóan nagy mennyiségben készíti ezt a népszerű fogást, amihez megfelelő berendezésre is szükség van.

Az alábbi írásban azt taglaljuk, hogy miként használják a Nagykonyhai.com Webáruház grillcsirkesütő berendezéseit éttermekben, büfékben, hipermarketekben, különböző fesztiválokon és egyéb rendezvényhelyszíneken.

Mit süt a grillcsirkesütő?

Bár az elnevezés igencsak leszűkíti a profilt, pedig valójában ezek a gépek sokféleképpen használhatóak, a hozzájuk kapható kiegészítők segítségével többféle húsétel is készíthető bennük.

Kézenfekvő az egyéb szárnyasokkal kezdeni, a kacsa vagy a pulyka szintén remekül grillezhető akár egészben, de a mell, a comb vagy akár a szárnyak külön is elkészíthetőek. Sertésoldalas és csülök remekül hőkezelhető ilyen sütőben, a fantáziának csak a pácolási, fűszerezési lehetőségek szabhatnak határt.

Bár nálunk nem annyira népszerű, legalábbis nem kapható minden sarkon, de a báránycomb vagy -gerinc is érdekes opció lehet, ha egy ilyen professzionális sütőre tervezünk színes kínálatot, mint ahogy marhával és halakkal is kísérletezhetünk, utóbbiaknál érdemes odafigyelni a hőmérséklet beállításokra, a vastagsághoz kell igazodni.

Hogyan használjuk a berendezést?

Mivel elég sokféle modell kapható a piacon, mindig a gyártói utasításokból kell kiindulni, amikor mindenféle nagykonyhai kalandot tervezünk a professzionális grillcsirkesütővel.

Az minden esetben rendkívül fontos, hogy a használat előtt a sütőteret megfelelően tisztítsuk meg, illetve a tartozékok állapotát is alaposan ellenőrizni kell!

Utóbbiak közül ki kell választani, hogy melyik illeszkedik leginkább a feldolgozandó alapanyaghoz, illetve a készítendő étel stílusához, ennek megfelelően használhatunk nyársat, kosarat.

Az alapanyag előkészítésével szintén gondosan kell eljárni, gondoskodni kell a megfelelő fűszerezésről, pácolásról, szeletelésről. A sütőteret, a sütés tényleges megkezdése előtt elő kell melegíteni, hogy elérhessük a kívánt hőmérsékletet.

A grillezés menete

A sütnivaló hús a kiválasztott tartozék sajátosságainak megfelelően kerül elhelyezésre a sütőtérben, a nyársak, kosarak, rácsok más-más kívánalmakat támasztanak. Fontos a gazdaságos térkihasználás, hogy az optimális mennyiségű hús kerüljön a sütőbe, viszont a túlzsúfoltság a hatékonyság kárára mehet, ezt is el kell mindenképpen kerülni.

A megfelelő idő és hőmérséklet megválasztása döntő jelentőségű a végeredmény szempontjából, menet közben is érdemes rendszeresen ellenőrizni a hús állapotát, hogy minden a terv szerint halad-e. A Nagykonyhai.com Webáruház professzionális grillcsirke sütő készülékeiben nem fogunk csalódni!

Ha nem tálaljuk a grillételt azonnal, akkor érdemes melegentartó eszközbe áthelyezni értékesítésig a minőség megőrzése végett. A nap végén mindig alapos tisztítással zárjunk, hiszen ezzel biztosíthatjuk a zavartalan ügymenetet és a változatlan minőséget másnapra is!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss