Tippek

A robotok már a gyerekszobában vannak

A robotok világa szinte minden gyerek – és sok felnőtt –  fantáziáját is megmozgatja, és kínál számtalan lehetőséget a kreatív játékokra és szórakozásra. Nézzük, milyen játékokkal, ajándékokkal szerezhetünk örömet egy olyan kisgyereknek, aki odavan a robotokért.

Játék robotok

Elsőre adja magát egy játék robot figura, és ezért legtöbbször nem csak a robotokért rajongó gyerekek lesznek oda, hanem szinte minden kicsinek felcsillan a szeme. Vannak harcos robotok, amelyekkel akár szerepjátékokat is játszhatunk, de már az állatos robotok között is igen széles a választék, a kis dínótól és kutyától kezdve a gyíkokig mindent találunk. Ezek az eredeti állatot utánozva mozognak, hangot adnak ki vagy éppen villognak. A robotok között talán az egyik legrégebbiek azok, amelyek alakváltók, és például egy harcos robot alakítható ki egy autóból.

Építő játékok

Ugyan itt nem egy kész robottal állunk szembe, de a fantáziájukra hagyatkozva alkothatják meg a gyerekek a saját robotjukat az építős játékok segítségével. Legyen szó egy mozaik építőjátékról, színes szivacs kockákról vagy klasszikus építőkockákról, olyan formájú és méretű építményeket alkothatnak, ami nekik tetszik. Ezek pedig utána akár a gyerekszobának olyan díszei is lehetnek, amire mindig büszkén tekintenek majd.

Robotépítő készletek

A nagyobb srácok már a robotépítő készletekkel is próbálkozhatnak, amelyek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy saját robotokat tervezzenek és építsenek. Ezek a készletek általában tartalmaznak motorokat, érzékelőket és egyéb alkatrészeket, amelyek segítségével a gyerekek valódi működő robotokat hozhatnak létre.

Ruhák, mesék

Egy igazi robotrajongó gyerek biztosan kedveli azokat a meséket, amelyben szerepet kapnak robotok is. Így az ilyen figurákkal díszített ruhák, ágyneműk, szőnyegek és persze farsangi jelmezek is mindig nyerő meglepetések lehetnek. Arról nem is beszélve, hogy közös időtöltésnek az is jó lehet egy hétvégi lustálkodás során, hogy a gyerekekkel együtt olvassuk ezt a mesét vagy nézzük meg a kedvenc robotos mese filmjét.

Végül, legyen szó bármilyen típusú játékról, a lényeg az, hogy a gyerek megkapja a lehetőséget arra, hogy új világokat fedezzen fel. A játékok által kínált kreatív és szórakoztató élmények segítenek abban, hogy inspirált és motivált maradjon, miközben élvezi a játékot és tanul.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss