Tippek

Miért fontos a jó hajvágó olló?

Egy profi fodrász pontosan tisztában van azzal, hogy egy kellően éles, minőségi olló nélkül nem szabad belekezdeni a hajvágásba, nem véletlen, hogy a szalonokban kizárólag professzionális eszközöket használnak erre a célra.

Más a helyzet viszont, ha otthoni hajvágásban gondolkodunk, hiszen laikusként nem biztos, hogy tisztában vagyunk vele, hogy pontosan milyen kellékekre lesz szükségünk. Ha régóta gondolkodsz azon, hogy kipróbálnád saját kézzel kiigazítani a hajadat, tarts velünk!

Így NE kezdjünk neki az otthoni hajvágásnak

Szögezzük le, hogy bár kívülről lehet, hogy egyszerűnek tűnik, a hajvágás nem egy egyszerű feladat, hiszen nem véletlenül foglalkozik egy külön szakma vele. Fontos tehát, hogy semmiképp ne kezdjünk bele a műveletbe, amíg be nem szereztük az ehhez szükséges termékeket. A Joli Fodrászkellék webáruházában nemcsak profi hajvágó ollók széles választéka, hanem egyéb fodrász eszközök is megtalálhatók, amelyek a hajformázáshoz, vagy egy festéshez kellhetnek.

Felejtsük el tehát az otthon porosodó, fiókban talált, vagy olcsón vásárolt ollókat, és ne nehezítsük még tovább ezt az egyébként is összetett feladatot.

Miben tér el a hajvágó olló a sima verzióktól?

A legtöbb háztartásban többféle olló is megtalálható, legyen szó akár a konyhai, vagy a kozmetikai, körömvágó verziókról. Ezek azonban nem tudják betölteni egy professzionális olló szerepét, mivel nem a haj vágására tervezték őket. A fő különbség, hogy a szalonokban használt eszközök pengéje rendkívül éles és egyenes, szemben a háztartási ollók kialakításával.

Aki próbálta már ilyen eszközzel megnyirbálni a frizuráját, bizonyára észrevette, hogy az olló húzza, tépi a hajat, ahelyett, hogy rendesen elvágná azt. Ez főként a fent említett tompaságból adódik – nem érdemes tehát ilyen eszközzel kísérletezni, még akkor sem, ha elég élesnek gondoljuk. Ez a fajta vágás ugyanis nagy eséllyel károsíthatja a hajszálainkat, aminek további töredezés lesz a vége, tehát belekerülhetünk egy ördögi körbe. Ráadásul a tompa ollók tépő hatása miatt az eredmény nagy valószínűséggel nem lesz egyenletes sem.

Mire figyeljünk az otthoni hajvágás során?

A megfelelő eszköz használatán felül mindig ügyeljünk arra, hogy csak frissen mosott hajjal kezdjünk bele ebbe a tevékenységbe. Egy több napos, zsíros haj esetében ugyanis megváltozik a haj esése, így nem tanácsos ebből az állapotból kiindulni. Nem véletlenül dolgoznak a profi fodrászok vizes hajjal.

Ezenfelül próbáljuk meghatározni, hogy mennyire töredezettek a hajvégeink, mivel célszerű levágni a hajszálak ezen részét. Ha sikerül megszabadulnunk a töredezett végektől, hajunk nagyságrendekkel frissebbnek, ápoltabbnak fog tűnni, mint előtte.

Az otthoni hajvágás sokaknak jó alternatíva lehet, akik gyakran szeretik felfrissíteni a frizurájukat, de nem szeretnének minden alkalommal ellátogatni fodrászukhoz. Fontos azonban hangsúlyt helyezni az ehhez használt eszközök megválogatására, kiemelt tekintettel az éles, hajvágásra kialakított olló beszerzésére.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss