Tippek

Nincs eljegyzés eljegyzési gyűrű nélkül!

Minden párkapcsolatban komoly mérföldkő az eljegyzés, amikor a nő menyasszonnyá, a férfi pedig vőlegényé válik. Ennél azonban jóval több történik, hiszen új szintre emelkedik a kapcsolat. Az eljegyzés egy olyan momentum az életben, amire mindkét fél élete végéig emlékszik.

Az Ékszerpalota eljegyzési gyűrű kínálata a legkülönfélébb típusú és fazonú darabokat tartalmazza. A széles körű választék egyrészt segít, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb darabot, másrészt némileg meg is nehezíti a dolgunkat, hiszen nem könnyű eldönteni, hogy a rengeteg szépség közül melyik legyen az az egy, amely megpecsételi szerelmünket és az igen elhangzása után felkerül kedvesünk ujjára.

A hagyományos típus

A tipikus, mondhatni hagyományos eljegyzési gyűrű típus a szoliter, melyet a férfiak a leggyakrabban választanak. A fő hangsúly a középen található drágakövön van, mely lehet egészen visszafogott vagy minden tekintetet odavonzó, egészen hangsúlyos.

Amikor nem elég egy kő

Miért legyen egyetlen kő a gyűrűben, ha lehet ennél jóval több is? Azok a típusok, melyek esetében három vagy öt kő is be van foglalva, nagy népszerűségnek örvendenek. Jellemzően a középső kő nagyobb, mint a többi, így kiemelkedik, de az sem ritka, hogy mindegyik ugyanakkora. Az is népszerű megoldás, ha a középen lévő kő színes gyémánt vagy valamilyen színes drágakő, így igazán látványos lehet az ékszer.

Amikor nem spórolunk az ékkövekkel

Természetesen arra is van lehetőség, hogy körbeköves fazont válasszunk, az úgynevezett Band Ringet, amely egy igazán kedvelt fazon. Jellemzően ezek az ékszerek, elegáns, vékonyabb kivitelben készülnek, a kövek pedig egy sorban vannak foglalva a gyűrű egy részén, de inkább annak teljes kerületén. A változatosság kedvéért a foglalatok is lehetnek eltérőek. A Band Ring nagyszerűen megállja a helyét eljegyzési gyűrűként, de akár karikagyűrűként is ideális lehet.

Egyik sem tetszik. Ilyenkor mit lehet tenni?

Előfordulhat, hogy hiába járjuk sorra az ékszerüzleteket, böngésszük át az online kínálatot, sehol sem találunk olyan darabot, ami tetszene vagy megfelelne elképzeléseinknek. A technológia ma már lehetővé teszi az egyedi darabok gyártását, így akkor sincs baj, ha nem találunk rá a megfelelő darabra a kínálatban. Ekkor érdemes lerajzolni az elképzelést vagy olyan képeket összegyűjteni, amelyek segíthetnek, hogy elképzeléseinket vázoljuk az ékszertervezőnek. Az Ékszerpalotában nem csupán a szoftverben láthatjuk, ahogy megelevenedik az elképzelés, hanem a 3D-s nyomtatásnak köszönhetően akár kézbe is foghatjuk és alaposan megszemlélhetjük, hogy milyen is lesz pontosan az elkészült gyűrű.

Ha megvan a kinézett darab, akkor nincs más hátra, mint megtervezni, pontosan milyen körülmények között kerüljön sor a lánykérésre.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss