Tippek

A házi húsfeldolgozáshoz is professzionális eszközök kellenek!

Tudjuk, hogy az ipari húsfeldolgozás során milyen sokféle berendezésre van szükség. Ebben az esetben az állatok feldolgozása nagy tételben történik és ezek a gépek lehetővé teszik azt, hogy gyorsan és hatékonyan történjen a húsipari termékek előállítása.

Azonban nem csupán a nagyüzemeknek van szükségük profi felszerelésre, hanem a bölléreknek és a háztáji gazdálkodóknak is, hiszen ezekben az esetekben is jelentős mennyiségű munkáról van szó, melyet nagyban megkönnyít egy éles bárd vagy egy gyors daráló.

A megbízható eszközöktől nem szabad sajnálni a ráfordítást!

Annak érdekében, hogy a húsfeldolgozás gyorsan és precízen menjen, a Langipex webshopjában kapható termékek segítenek. Ezek az eszközök ugyanis professzionálisak, tartósak és megkönnyítik a munkát.

A webshopból történő rendelés számtalan előnnyel jár, hiszen néhány napon belül megkaphatjuk a raktáron lévő kívánt alkatrészt vagy berendezést. A húsfeldolgozáshoz többféle eszközre van szükség, lássuk, melyek ezek!

Kések, bárdok, fenőacélok megvásárlása

Az éles és erős kések elengedhetetlen kellékei mindenféle hússal való munkának. Egy életlen kés megnehezíti a dolgunkat, bosszúságot okoz, ráadásul még balesetveszélyes is. Sokféle kés közül lehet választani, mindig azt kell használni, ami az adott feladat típusnak megfelelő.

A henteskéseknek is több fajtája van, létezik csontozókés, bontó- vagy szúrókés, de nem feledkezzünk el a bárdokról vagy a szakácskésekről sem.

A fenőacéllal folyamatosan élesen tudjuk tartani a késeket, így gyors és pontos vágást érhetünk el. A bőrkézőkés többféle méretű pengével kapható, ezekkel húsokat lehet bőrözni, hártyázni, előkészíteni.

Darálótárcsák beszerzése

A húsdarálás során többféle tárcsára van szükség attól függően, hogy milyen szemcseméretű terméket szeretnénk. Húsdaráló tárcsát, elővágó tárcsát, lyuktárcsát érdemes beszerezni, de nézzük meg alaposan megrendelés előtt, hogy biztosan kompatibilis legyen a gépünkkel.

Egyéb alkatrészek

Vannak olyan alkatrészek is, amelyek rendelését célszerű megfontolni. Ilyenek a pácolástechnikai eszközök, a finomaprító gép alkatrészei, a különböző tömítések, a kockázó- és szeletelőgépek alkatrészei, a kopasztógéphez való kellékek. Beszerezhetők töltő- és párázócsövek, a vákuumos csomagológép alkatrészei és darálókések is.

A szalonnafűzés kellékei

A szalonna készítéséhez madzagbefűző, szalonnabefűző tű, rozsdamentes acél kés, zsineg, valamint minden olyan alkatrész beszerezhető, mely a gép működéséhez szükséges, ilyen például a lánc, a lánckerék, madzagfogó csipesz, hurokkötő, biztosítékérzékelő és indító nyomógomb.

Akár a házilagos húsfeldolgozásról beszélünk, akár kisüzemről vagy nagyobb, ipari mértékű élelmiszeripari vállalkozásról, gépekre, berendezésekre és ezek alkatrészeire mindig szükség van. Ezeket a Langipex webshopban is meg tudjuk vásárolni, így egyszerűen ki lehet választani, át lehet nézni és néhány napon belül meg is kaphatjuk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss