Tippek

Így tisztítható hatékonyan az autós gumiszőnyeg

Az autós gumiszőnyeg járművünk fontos kiegészítője. Nemcsak esztétikai szempontból hasznos, de segít tisztán tartani és megóvni a járművet. A mindennapos használatból adódóan azonban komoly igénybevételnek van kitéve, melytől hamar bepiszkolódhat, és könnyen leamortizálódhat.

Ebben a cikkben bemutatjuk, mire érdemes autós gumiszőnyeg vásárlása előtt figyelni. Valamint azt, hogy milyen gyakran, hogyan érdemes tisztítanunk a szőnyegünket, hogy az hosszú távon is jó befektetés legyen.

Miért fontos a jó minőségű gumiszőnyeg?

Az autós gumiszőnyeg olyan kiegészítő, amely erős mindennapos használatnak van kitéve, éppen ezért fontos a színvonal. A Peppi webáruházában gumiszőnyegek terén is megtalálhatjuk a legjobb anyagból készült, hosszú életű megoldást.

A megfelelő minőségű anyagból készült gumiszőnyegek strapabíróak és hosszú életűek. Egyszerűen tisztíthatók, ami egyrészt kényelmesebbé teszi a használatukat, másrészt hosszú ideig segít megőrizni igényes külsejüket.

Az ilyen termékek használata lehetővé teszi, hogy kint tartsuk a sarat és a port, ezáltal az autónk megjelenését is esztétikusabbá, kellemesebbé varázsoljuk. Így abban is hatékony segítséget jelentenek, hogy a jármű hosszabb ideig megőrizze értékét.

Hogyan készítsük fel szőnyegünket a tisztításra?

Mielőtt megkezdenénk az autós gumiszőnyeg tisztítását, érdemes azt kivenni a kocsiból. Így alaposabb munkát végezhetünk, hiszen a szőnyeg alatti felületet is megtisztíthatjuk. Másrészt nem kell aggódnunk amiatt, hogy a sár és az szennyeződések összepiszkolnák az autó belsejét.

Ha ez megtörtént, alaposan poroljuk le a szőnyeget. Ezt lehetőleg száraz állapotban tegyük, egy puha kefe használatával. Ilyen módon könnyen eltávolíthatjuk a felületi szennyeződéseket anélkül, hogy összekarcolnánk a gumiszőnyeg felületét. Ezután érdemes a szőnyeg mindkét oldalát alaposan átporszívózni.

Fontos a megfelelő tisztítószer

Miután végeztünk az előkészületekkel, megkezdhetjük a nedves tisztítást. Ehhez érdemes olyan speciális tisztítószert használnunk, amely hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és a foltokat. Oszlassuk el egyenletesen a felületen, majd öblítés előtt hagyjuk hatni a gyártó javasolt ideig.

A készítmény használata után mossuk le a gumiszőnyegeket. Ehhez nedves törlőkendőt vagy egy benedvesített rongyot is alkalmazhatunk. Ezt követően a szőnyegeket töröljük szárazra. Amennyiben a szőnyegnek kellemetlen szaga van, a folyamat végén használjunk szőnyegtisztító spray-t, amely segít ezt megszüntetni, és friss illatot kölcsönöz a kiegészítőnek.

Ha a kellemes illatot szeretnénk sokáig megőrizni, érdemes autóillatosítót is használnunk. Gumiszőnyegeinket pedig érdemes legalább 2-3 havonta egyszer alaposan megtisztítani annak érdekében, hogy sokáig hasznosak legyenek, autónk belseje pedig mindig tiszta, rendezett és igényes lehessen.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss