Tippek

Bátran fűtsünk elektromos berendezésekkel!

Sajnos még ma is sokan tartanak attól, hogy jelentős többletköltséggel járnak az elektromos fűtőberendezések. Ilyenkor általában 1 Kw elektromos áram és 1 köbméter gáz árát hasonlítják össze. Azonban megfeledkeznek arról, hogy mennyibe kerül a beépítés, a karbantartás.

Jól döntesz, ha az elektromos megoldások egyikét választod! Az Elektromoskonvektorok.hu termékpalettáján elektromos konvektorok, fűtőpanelek és radiátorok is megtalálhatók, érdemes körülnézni itt! Csak add meg a felfűtendő helyiség négyzetméterét, belmagasságát, a szigeteltség fokát, és máris látni fogod, milyen teljesítményű berendezésre van szükséged.

Az elektromos fűtés előnyei

Egy cirkó kazán beépítéssel együtt körülbelül 700.000 Ft-ba kerül a cikk megírásakor. Egy kondenzációs berendezés pedig engedélyekkel, kéménybéleléssel akár 2.000.000 Ft is lehet. Vagyis évtizedekbe is kerülhet, mire a költségek megtérülnek. Ugyanakkor az elektromos fűtés már 300.000 Ft összegből is tökéletesen működhet, és elenyésző beüzemelési díjjal kell számolni. De amellett, hogy olcsó, egyéb előnyeit is felsorolhatjuk.

  • Ilyen például az, hogy abszolút környezetbarát megoldás. Vagyis ha te is szeretnél tenni a klímaváltozás lassításáért, akkor tedd le mellette a voksod!
  • Másik fontos tényező, hogy csendes és tiszta.
  • Nem elhanyagolandó az sem, hogy jól lehet szabályozni.
  • Emellett még a karbantartás sem kerül sokba, és a készülékek élettartama is hosszú.

Elektromos konvektorok jellemzői

Bár a neve hasonlít rá, de az e-verzió egyáltalán nem olyan, mint a korszerűtlen gázkonvektor. A készülék belsejében van egy lamellás fűtőbetét, melynek felületén felmelegszik a levegő, majd a berendezés tetején távozik. A fűtőtest pedig eközben szinte egyáltalán nem lesz meleg. Van egy úgynevezett túlfűtés elleni védelmi rendszere is. Ez megakadályozza, hogy a por a készülék belsejébe kerülve elégjen, majd a légtérbe jutva beszippantsuk.

E-fűtőpanelek ismérvei

Az e-konvektorok és az infra fűtőtestek egyfajta mixei az elektromos fűtőpanelek. Az alul beáramló levegő felmelegszik a készülékekben, majd a tetejükön sugározzák a meleget. Ennek köszönhetően jól elosztódik a hőmérséklet adott helyiségben, ami kellemes komfortérzetet teremt. Az energiahatékonyság érdekében ezek a berendezések termosztáttal vannak ellátva.

Mi jellemző az elektromos radiátorokra?

Az e-radiátorok az elektromos fűtéstechnológia csúcsverziói. Alumínium vagy öntöttvas az alapanyaga ezeknek a készülékeknek. A belsejük egyenletes hőeloszlást biztosító kompozit anyag, ami segíti a hőtárolást is. 0,1 fokos hiszterézisű, beépített digitális termosztáttal a radiátor hőtehetetlensége is bekalkulálható a fűtés intenzitásába.

Az elektromos fűtőberendezések folyamatosan fejlődnek, így tökéletesen kiszolgálják az igényeket. Alacsony lesz velük a rezsiszámlánk, és hatékony, egyenletes, környezetbarát fűtést biztosítanak.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss