Tippek

Milyen lehetőségeink vannak, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni?

Ahogy életünk minden területén, úgy a csomagküldésnél is több szolgáltatóval találkozhatunk, ha postázni szeretnénk egy küldeményt. Érdemes végigböngészni ezeket az opciókat, hiszen lehet, hogy nem csak egyszeri alkalom lesz az, hogy másik országba juttatunk el valamit, így nem árt tisztába lenni, mire számíthatunk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb verziót.

Ahol minden információ rendelkezésünkre áll

Bármelyik országról legyen is szó, akár az egyik szomszédos állam a célország, megnézhetjük, milyen lehetőségeket rejt a Csomagnet.hu gyűjtőoldal csomagküldés Ausztriába listája, de ugyanígy bárhová küldhetünk. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a külföldi csomagfeladás oldalon kiválasztjuk a kiszemelt országot, beírunk néhány alapadatot, és már kérhetjük is a listánkat.

Ez a weboldal azért jelent nagy segítséget mindenkinek, mivel egy helyen meglelhetjük az összes információt, amit át kell néznünk ahhoz, hogy döntésre jussunk. A Csomagnet.hu szerződéses kapcsolatban áll minden hazánkban is elérhető nemzetközi futárszolgálattal, így mennyiségi alapon ki tud alkudni egy kedvező díjszabást. Ezért van az, hogy sokszor kedvezőbb árakat találhatunk itt, mint az adott futárcég saját oldalán. Rendszeresen vannak akciók is, így érdemes bizonyos időközönként visszatérni a weboldalra.

A legnépszerűbb futárszolgálatok

Hazánkban már megtalálható minden elismert csomagküldő vállalat, akik a nemzetközi piacon mozognak. A Csomagnet.hu oldalán rákereshetünk külön-külön is mindegyikre, de a külföldi feladás oldalán a rendszer az összes cég ajánlataiból mazsoláz. A legnépszerűbb futárcégek, amelyek szinte minden találati listában felbukkannak, a DPD, a GLS és a TNT.

Az árazás sorrendje is nagyjából ez, mivel a DPD vállal a legkedvezőbb áron szállítást. Igaz, hogy cserébe ezért hosszabb a menetideje, de akinek nem égető, hogy már másnapra a címzetthez érjen a csomagja, ki tudja várni az akár 5-7 napot is. Persze ez függ a kiválasztott célországtól. Ha Ausztria a kiszemelt célpont, akkor ott is rövid szállítási határidővel számolhatunk.

A GLS már valamivel drágábban postáz, de ők is még elfogadható áron dolgoznak és némileg rövidebb szállítási idővel. Ahol viszont már jobban bele kell nyúlni a pénztárcába, az a TNT, hiszen ők alapvetően a légi fuvarozás vezető cége. Két szolgáltatással is jelen vannak a piacon, és a magasabb árért cserébe vállalják, hogy akár már másnapra is célba juttatják a küldeményeket.

Az irányító címke jelentősége

Bizonyos futárszolgálatok esetében szükséges, hogy rendelkezz nyomtatási lehetőséggel, azaz, hogy ki tudd valahol nyomtatni a csomagcímkét, mielőtt a futár megérkezik. Ilyenre pl. a TNT vagy a FedEx esetében van szükség, ezért erről már jó előre tájékozódj. Ha viszont tisztában vagy vele, hogy nincs lehetőséged sehol a nyomtatásra, akkor mindenképpen a DPD vagy a GLS csomagszállító vállalatokat válaszd, ahol elintézik helyetted a papírmunkát és már csomagcímkével érkeznek a futárok.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss