Tippek

Költöztetés során felmerülő kérdések és a rá adott válaszok

Egy költöztetés során (és főleg előtt) számos kérdés felmerülhet bennünk. Ezekből hoztunk most egy csokorral, és meg is válaszoltuk őket. Lássuk, mi minden szokott felmerülni, még mielőtt megérkezik a teherautó a bútorainkért!

A költöztetés előtt mennyivel érdemes időpontot foglalni?

Aki csak teheti, a költöztetés időpontját szombati napra teszi. Ez egy olyan biztos nap, amikor általában a legtöbben ráérnek, így ott tudnak lenni a lakásnál, tudnak nyitni és zárni. Épp ezért ilyenkor akár már hónapokkal előre is be lehetnek táblázva a legjobb költöztető cégek. Ha számunkra is csak ez a nap jó, akkor akár egy negyedévre sem árt előretervezni.

Emellett sűrűek még a hóforduló körüli dátumok is, a bérleti szerződések lejárta és az újak megkötése miatt. Itt is érdemes akár hetekkel előre is tervezni. A többi időpont esetén kisebb lehet a várólista, de ökölszabály legyen, hogy minden esetben legalább 1-2 héttel előtte jelezzük költözési szándékunkat.

A honlapon szereplő árak fixek, vagy érhet még valami meglepetés minket?

Amennyiben költöztető partnert keresünk, számos honlapba belefuthatunk, melyek között találhatunk csili-vili, mégis kevésbé informatív felületeket is, és kevésbé dekoratív, ugyanakkor nagyon sok fontos információt tartalmazót is. A lényeg mindig az, hogy csak olyan céggel szerződjünk, akik írásban hajlandóak árajánlatot adni, és így is jelzik vissza a költöztetés pontos dátumát. Akik ezt nem teszik meg, azokban nem lehet megbízni!

Vannak viszont kiváló példák is, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akik pontosan feltüntetik az áraikat a honlapjukon. Ráadásul kalkulátorral is rendelkeznek, mellyel mi magunk ki tudjuk kalkulálni a várható végösszeget. Nem beszélve arról, hogy perc alapon számláznak, míg mások óradíjat számolnak fel. Egy vidéki költöztetés során pedig csak egyszer számolnak fel díjat. A távolság után, de ezen időre nem kell a szakemberek óradíját is fizetnünk.

Költöztetés hétvégén is?

Vannak olyan cégek, akik az év akár 365 napján a rendelkezésünkre állnak, de ezt kommunikálják is a honlapjukon. Ezt mindenképp érdemes előre tisztázni, mert ha csak például ünnepnapon tudjuk megoldani, akkor ennek megfelelően kell partnert is találnunk a feladatra.

Akár egyetlen bútort is költöztetnek?

Erre a legtöbb költöztető cég honlapján azt a választ találjuk, hogy természetesen. Ellenben amikor szükségünk lesz egy ilyen szolgáltatásra, akkor már kevesen lesznek, akik valóban el is végzik a feladatot.

A legtöbb cég minden nap csak annyi munkatársat hív be dolgozni, amennyi megbízásuk aznapra van. Így maximum akkor van üresjárat, ha valaki az utolsó pillanatban lemondja a megbízást. Ekkor egy kisebb költözést is meg tudnak oldani. De ez nagyon ritka.

Ellenben ott van például a Servitius és Partnerei költöztetés tehertaxi szolgáltatása, mely épp erről szól. Ők fix munkatársakkal végzik a rájuk bízott feladatokat, így könnyebben találnak rá erőforrást.

A fenti kérdésekre adott válaszokból körvonalazódik egy profi költöztető cég, nem igaz?


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss