Tippek

Valóban a sarokban van a helye az L alakú kanapénak?

Egy nappalit berendezni nem könnyű dolog – már ha a minőségre, a kellemes összhatásra és a praktikusságra törekszünk. De ki ne akarná jól érezni magát az otthonában? A kanapé helye épp ezért különlegesen fontos: a többi bútort – illetve a tévét, konzolt – ehhez kell igazítanunk.

Cikkünkben bemutatunk pár lehetséges módszert a sarokkanapé elhelyezésére, és megnézzük, milyen funkciói lehetnek a bútornak. Tarts velünk, ha hasznos lakberendezési ötletekre vágysz!

Sarokkanapé vagy más?

A Kanape.net kínálatában is kapható sarokkanapé az egyik legkedveltebb nappalibútor: a legtöbben ezt választják. Viszont mindig érdemes átgondolni a vásárlás előtt, hogy valóban ez lesz-e az ideális a számunkra.

Segítségképpen: a fent említett webáruházban is vannak más modellek is – U alakú kanapék, 3+2+1-es ülőgarnitúrák, sőt kanapét külön is választhatunk. Ezt ráadásul még ki is egészíthetjük puffal vagy fotellel. Nem feltétlenül kell hát a népszerű sarokülőhöz ragaszkodnunk, ha az igényeink mások.

Azt tartják, a nagyobb nappalikba az U alakú garnitúra a jó, ez kitölti a teret, kisebbekbe vegyünk csak L alakú kanapét. Ez a gondolat azonban nem állja meg a helyét, mert mint látni fogjuk: a sarokkanapét is tehetjük a szoba közepére. Ebből a modellből is elérhetők kisebb és nagyobb méretűek is.

Ha valóban úgy gondoljuk, ennek a bútortípusnak tudjuk kihasználni leginkább az előnyeit, akkor ezt válasszuk. Ideális a következő esetekben:

  • A család maximum 3-4 fős.
  • Szívesen beszélgetünk a nappaliban.
  • Délutánonként gyakran leheveredünk a helyiségben tévézni vagy játszani a konzolon
  • Szükségünk van egy vendégágyra.
  • Tetszik valamelyik modell stílusa.

Az L alakú ülőgarnitúra a sarokban

Az L alakú garnitúra valóban azért ilyen tervezésű, mert a sarokban mutat a legjobban. Már a rendeléskor el kell döntenünk, hogy jobbos vagy balos kivitelűt választunk-e: azaz melyik oldalon legyen a hosszabb, a szoba közepe felé nyúló rész?

Ha megvan a bútor helye, akkor a többi kiegészítőt is ehhez kell igazítanunk: a tévét úgy kell elhelyezni, hogy a kanapén ülve jól lássuk. Ha állólámpát is szeretnénk, akkor annak a helyével is számoljunk, plusz aljzat is legyen a közelben.

Gondoljunk arra is, hogy vannak állítható fej- és kartámlás sarokkanapék is: ez esetben nem is tolhatjuk rá teljesen a falra a bútort!

Hol állhat még az L alakú kanapé?

Miért ne rakhatnánk a szoba közepére is? Igaz, ez csak akkor célszerű, ha elég tágas a helyiség, nem okoz gondot a közlekedés a nappaliban. Egy dizájnos darab remekül mutathat térelválasztó funkciót is betöltve!

Sőt! Mi van, ha a kanapé egyben ágy is, amelyet rendszeresen használunk? Ilyenkor sokkal könnyebb megközelíteni a fekhelyet, hiszen mindkét oldala szabad. Esetleg az is lehet, hogy a sarokban már ki van alakítva egy bárpult! Egy modern otthonban ez sem ritka!

Nem feltétlenül kell a megszokott elrendezéshez ragaszkodnunk, ha nem szeretnénk. Egy a lényeg: a mi igényeinknek feleljen meg a berendezés, a bútor maga pedig minőségi, tartós legyen. A Kanape.net munkatársai szívesen segítenek a választásban!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss