Tippek

Tudatos és természetes testápolás

A bőrünk a legnagyobb szervünk. Körbeveszi a testünket mindenhol, vízhatlan, rugalmas réteggel védve szerveinket, izmainkat a külső behatásoktól. Nagyon fontos, hogy megadjuk neki, amire szüksége van.

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a natúr készítményekből is, mint amilyenek a BIOLA Webshop testápolói.

Nulladik lépés: mindig a táplálkozás

Az, hogy a természetes testápolóink milyen hatásfokkal működnek, mindig attól is függ, hogy milyen állapotban van a szervezetünk. Ha nem iszunk eleget, nem fogyasztunk elég rostot, kollagént, nincs az a testápoló, ami gyönyörű bőrt varázsolna. Ha a bőrünknek nincs miből építkezni, a külső ápolás csak tűzoltás lehet.

Külső hatások

Vannak olyan időszakok, amik különösen megterhelik a bőrünket. Nemcsak az arcunkon, de a testünk többi részén is. Ilyen lehet télen a hideg idő. Ez főként azokat a bőrfelületeket kezdik ki, amik jobban ki vannak téve a hidegnek. Ilyen a kéz és az arc bőre.

Nyáron más elemekkel kell megküzdeni. Ilyenkor inkább az UV-sugárzás és a medence vagy természetes vizek szárító hatását kell valahogyan kompenzálni.

Figyeljünk a bőrtípusra!

Ahogyan az arcápolásnál fontos, úgy a testápolóknál is, hogy olyan terméket válasszunk, ami megfelel a bőrtípusunknak. Bár mindenki szereti, ha nyom nélkül, gyorsan szívódnak fel a krémek, teljesen más állagú krémet szeret a vízhiányos, érett bőr, mint egy fiatal, rugalmas, jól hidratált bőrfelület. Keressük meg azt, ami állagban és összetevőkben nekünk való!

Természetes komponensek

A testápolók egyik fő alkotóeleme általában a víz, ami mind a tömeggyártásban készült, mind a biokozmetikumoknál ugyanaz. Ami mellé kerül egy-egy ilyen termékben, az már nagy különbséget jelenthet.

  • Sheavaj: remek krémes alap a testápolókban is, ami hidratál, támogatja a bőr rugalmasságát, és segít az esetleg kipirosodott, allergiára hajlamos bőr megnyugtatásában.
  • Növényi olajok: olíva, szőlőmag, ligetszépe vagy egzotikusabb olajok mind különböző tulajdonságaikkal gazdagítják a bőrünket.
  • Glicerin: ez az anyag egy szuperhős, ha a vízhiányos bőr ápolásáról van szó. Rengeteg vizet tud felszívni és azt a bőr mélyebb rétegeibe is magával vinni.
  • Vitaminok, egyéb hatóanyagok: Minden bőrtípusnak, állapotnak megvannak azok a hatóanyagai, amik pont oda valók, segítik megállítani, visszafordítani a kedvezőtlenebb folyamatokat. Az E-vitamin egy univerzális antioxidáns hatóanyag, használatával nem fogunk mellé.

Kulcs a rendszeresség

Akár a belső táplálásról vagy a külső ápolásról van szó, csak akkor érünk el maradandó, látványos eredményeket, ha következetesek és kitartóak vagyunk. Nem elég alkalmanként meginni egy pohár vizet, hogy hidratáltak maradjunk. Nem elég néha bekenni magunkat, ha már elviselhetetlenül húzódik, vagy viszket a bőrünk. Következetes ápolással az ilyen állapotok elkerülhetők.

Válasszunk a bőrtípusunknak, korunknak megfelelő, természetes összetevőkkel készített testápolót. Ezzel elkerülhetjük a korai bőröregedést, és a bőrünk hidratált, feszes és puha marad.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss