Tippek

Hogyan csökkenthetők az IT-költségek az outsourcing segítségével?

Az informatikai rendszerek karbantartása elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez, azonban az IT-üzemeltetés sok esetben rendkívül költséges. A cikkben annak járunk utána, hogy hogyan lehet a kiadásokat csökkenteni az outsourcing segítségével.

Rendszergazdai szolgáltatás

Az informatikai rendszer üzemeltetésével kapcsolatos problémák megoldása anyagilag megterhelő. Az ilyen esetek elkerüléséhez javasolt a havi díjas rendszergazdai szolgáltatás igénybevétele. Ez a lehetőség stresszmentes munkanapokat biztosít a megbízók számára, hiszen nem kell amiatt aggódniuk, hogy egy komolyabb probléma felmerülése hirtelen nagy költségekkel járjon.

Az üzleti sikerek eléréséhez fontos, hogy a munkamenetet különböző IT-problémák ne akadályozzák. A rendszergazdai szolgáltatás többnyire magában foglalja a hálózatkezelést, a biztonsági auditokat, a vírusvédelmet, a szerverkarbantartást, a felhőszolgáltatást, valamint az adatmentést és a visszaállítást. Költséghatékony megoldást nyújt ez a lehetőség, ugyanis nem kell fenntartani belső IT-csapatot. Probléma esetén a segítségnyújtás gyorsan érkezik.

Felhőszolgáltatás

A felhőszolgáltatásnak jó néhány előnye van. Bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhető a tárhely, csupán internetkapcsolatra van ehhez szükség. Lehetővé teszi az egyidejű munkavégzést több felhasználó között, és tökéletes felületet biztosít a közös munkára. Ez megkönnyíti a távoli munkát az alkalmazottak számára. Továbbá lehetőség nyílik nagy mennyiségű adat biztonságos tárolására, feldolgozására és elemzésére, amelynek köszönhetően egyszerűen lehet adaton alapuló üzleti döntéseket meghozni.

A felhőbe mentés költséghatékony megoldást nyújt a hálózat üzemeltetésére. Nincs szükség drága hardverek, szoftverek és szerverek megvásárlására és karbantartására. Spórolni lehet az eszközbeszerzésen, valamint az üzemeltetéssel kapcsolatos humánerőforrás alkalmazásán is. A felhő alapú tárhelyek támogatják az erőforrások rugalmas használatát, amelynek köszönhetően optimalizálni lehet a költségeket. Kizárólag a valóban használt erőforrásokért kell fizetni.

Modern hardveres és szoftveres háttér

Fontos hangsúlyozni, hogy nem érdemes spórolni az informatikai eszközökön. Lépést kell tartani az egyre gyorsabb technikai fejlődéssel, és folyamatosan biztosítani kell a vállalat számára a modern szoftveres és hardveres hátteret. Ez azért fontos, mert az elavult eszközök gátolják a munkát és veszélyt jelenthetnek az adatbiztonság szempontjából. Utóbbinak is fontos szerepe van, hiszen a kiberbűnözők körében egyre gyakrabban fordul elő a bizalmas információkkal és a személyes adatokkal való visszaélés.

Amennyiben nem korszerű a cég informatikai rendszere, könnyen sebezhetővé válik, és a probléma jelentős anyagi veszteséget okozhat. Ezt a szolgáltató választásakor is figyelembe kell venni, hiszen elengedhetetlen, hogy megbízható legyen, és a legmodernebb eszközökkel dolgozzon ha a vállalati hálózat kezeléséről van szó.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss