Tippek

Nagy dilemma: Dietetikus képzést vagy táplálkozási tanácsadó tanfolyamot válasszunk?

Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon a dietetikus képzést vagy a táplálkozási tanácsadó képzést válasszák akkor, ha ezzel a témakörrel szeretnének foglalkozni. Most megmutatjuk mindkét alternatíva jellemzőit abban bízva, hogy segít a döntésben.

Lássuk, hogy milyen különbségek vannak a dietetikus képzés és a táplálkozási tanácsadó tanfolyam között!

Életmód-tanácsadó képzés globális látásmódot biztosít

A LifestylePro Academy által is szervezett vegán életmód és táplálkozási tanácsadó képzés főként az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással és az egészséges életmódváltással foglalkozik, olyan hasznos ismereteket ad át, amivel a résztvevő később segíthet az ebben motivált emberek tájékoztatásában.

Az életmód-tanácsadó képzés során olyan átfogó látásmódot sajátíthat el a tanuló, amivel főként az egészséges embereknek adhat tanácsot. A képzés nagy hangsúlyt fektet a holisztikus szemléletre, aminek fókuszában az egészséges életmód különböző összetevői állnak. Ilyenek: egészséges táplálkozás, testmozgás, alvás, stresszkezelés, mentális egészség.

Nem szabad az életmód-tanácsadó képzést összetéveszteni a táplálkozás tanácsadó képzéssel. Míg az életmód-tanácsadó komplex tudást biztosít az ember egészségére vonatkozóan, addig a táplálkozási-tanácsadó kizárólag csak a táplálkozás, tápanyagok és élelmiszerek világába ad mélyebb betekintést.

A dietetikus képzés

A dietetikus képzés egészségügyi és táplálkozási tudományokra koncentrál, és a betegségekkel kapcsolatos táplálkozási kezelésekkel, az étrend-tervezéssel, az egészséges táplálkozással, valamint a klinikai és közösségi táplálkozási stratégiákkal kapcsolatban képzi a hallgatókat. A dietetikusok egyetemi diplomát kapnak, hiszen széles körű ismereteket sajátítanak el a különböző élelmiszerek és tápanyagok összetételéről, a különböző táplálkozási igényekről egy adott életkorban és egészségi állapotban. Mindez lehetővé teszi, hogy a szakmában dolgozók a betegek széles körét segítsék.

A táplálkozási tanácsadói képzés egy Magyarországon több képzőhely által kínált tanulási lehetőség, aminek a végén a résztvevő egy tanúsítványt kap. Ez nem biztosít felsőfokú végzettséget, viszont részletes betekintést ad mindenbe, ami a táplálkozással kapcsolatos.

Az életmód-tanácsadó képzés sajátosságai

A LifestylePro Academy életmód-tanácsadó képzésén például kitérnek a növényi alapú táplálkozásra, a fizikai aktivitásra, a stresszkezelésre, az alvásra, a függőségkezelésre, a társas kapcsolatok szerepére.

Az egészségügyi prevenció szerepéről is részletesen szó esik, de bepillantás nyerhető a fizikai aktivitás betegségmegelőző szerepének világába is. Hasznos tudás szerezhető arról is, hogy miért fontos a mozgás vagy a regeneratív alvás, illetve a mentális egészség fenntartása.

Az életmód-tanácsadó képzés azoknak való, akik hatékonyan szeretnék segíteni embertársaikat egészségük megőrzésében, az egészséget támogató szokásaik fejlesztésében.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss