Tippek

Tartsd távol a legyeket és szúnyogokat, használj hatékony rovarhálókat!

Ahogy melegszik az idő, egyre többször és egyre hosszabb időre tárjuk ki az ajtókat és az ablakokat, és egyre több bosszantó hívatlan vendég telepszik meg az otthonunkban, megzavarva a nappali és éjszakai nyugalmunkat.

Többféle módszerrel védekezhetünk ellenük, de leghatékonyabban szúnyoghálókkal tarthatjuk távol a repkedő és mászó rovarokat. Sem esztétikailag, sem a siker szempontjából nem mindegy azonban, hogy milyen típus mellett tesszük le a voksunkat. Ugyanis egészen silány minőségűeket is találni, amelyek nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeinket, ugyanakkor nívós darabokat is vásárolhatunk a Redőny Diszkont szúnyoghálói közül, amelyek tökéletes működést garantálnak. Ismerd meg, mire szolgálnak a kefés ajtószigetelők!

Vidéken is, városban a szúnyogháló a legjobb megoldás!

Bárhol is lakunk, vidéken, a természet közelében vagy egy városban, szúnyogok, darazsak, legyek, poloskák és más rovarok mindenhol előfordulnak, és a lakásokba telepedve keserítik meg az életünket.

A védekezésnek többféle módját választhatjuk. Vannak, akik idegenkednek a szúnyoghálóktól, mert az emlékezetükben a régi, vastag, a kilátást akadályozó és ronda zöld hálók élnek. Számukra lehetőséget kínálnak a rovarirtó spray-k, illetve készülékek, bár előbbiek az egészségre ártalmas vegyszereket tartalmaznak, utóbbiak pedig kevésbé hatásosak, ráadásul látványnak sem az igaziak. Érdemes megfontolni a modern üvegszálas rovarháló alkalmazását, amely csak nyomokban hasonlít a régi típusúakra.

Ablakra, ajtóra

A szúnyoghálóknak különféle típusai léteznek, így a különböző, akár tetősíkablakokra, valamint a bejárati, erkély- és tolóajtókra is találhatunk tökéletes megoldást. Készen, méretre gyártva is megvásárolhatjuk, de magunk beszabhatjuk.

A fix, keretes alternatívák mellett dönthetünk mozgatható, rolós vagy nyíló változatok mellett is, attól függően milyen nyílászáróra és milyen használatra szánjuk. Fix változatot olyan helyre érdemes választani, ahol nem lesz szükség arra, hogy az ablakot szellőztetésen kívül másra is használjuk. Ez a típus megnehezíti az ablak tisztítását, ugyanakkor tartósabb. A rolós változat mellett bármikor használható az ablak, meglocsolhatjuk a virágládába ültetett növényeket, illetve kirázhatjuk a porrongyot, továbbá télen, amikor nem használjuk, felcsévélhetjük a hálót, így hosszabb élettartamot biztosíthatunk. A nyíló szúnyoghálókat ajtóra javasoljuk.

Egy hasznos ajtókiegészítő

A nyíló és toló rendszerű szúnyogháló ajtóra szerelhető kefés ajtószigetelő praktikus kellék, ugyanis kitölti a nyílást, ezáltal hatékonyan véd a por és más szennyeződések ellen, továbbá csökkenti a huzatot. Öntapadós kivitelben kapható, ezáltal utólag és házilag is egyszerűen méretre vágható, felszerelhető.

Ne hagyd, hogy az éjszakáid álmatlanul teljenek a szúnyogok és más rovarok miatt, szereltess fel korszerű és könnyen kezelhető, fix, rolós vagy nyíló, esztétikus, láthatatlan, üvegszálas rovarhálót az ablakokra és a kültéri ajtókra!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss