Tippek

Fémfalas medence, a tartós kerti berendezés

Ha az új kerti medence kiválasztására kerül sor, akkor nem csak az nagyon lényeges, hogy a kertben a megfelelő helyre rátaláljatok és kiválasszátok a pont jó méretet, hanem hogy a megfelelő típust is megleljétek.

Sokan sokfélét mondanak a két fő típusról, a fémfalas és a cső- vagy fémvázas változatokról. Itt is, mint más esetekben mindenki a saját vagy mások tapasztalatai alapján ad tanácsot. Nem árt hát egy kicsit alaposabban körüljárni ezt a kérdést.

Ha hosszabb távra keresed a megfelelőt

Mindkét típust megtalálod a Medence Óriás családi medence kínálatában, ahol méret és mélység szerint, de forma alapján is rákereshetsz a téged leginkább érdeklő termékekre. Külön hab a tortán, hogy ebben a webáruházban ma már nemcsak a jól megszokott kék, hanem más árnyalatú modelleket is vásárolhatsz. Ezzel egy kis izgalmas új színnel is gazdagíthatod a kerted.

Amikor a kerti medence vásárlásáról hozol döntést, az nem egy szezonra szól majd, emiatt is alaposan meg kell fontolnod. Sokan mondják, hogy az egyik típus azért jobb a másiknál, mert a másikkal szemben nem kell a földbe süllyeszteni. Ez igaz a csővázas és a fémpalástos modellekre is, úgyhogy erre nem alapozhatsz. Arra már annál inkább, hogy a fémfalas fajták esetében maga a medence fala készül fém ötvözetből, amelyre erős műanyag bevonat kerül. Emiatt is szokták fémpalástosnak is nevezni ezt a típust. A csővázas medencéknél pedig maga a tartórendszer fém, de a medencetest nem, azt nagyon erős PVC anyagból gyártják. Az előbbi, a fémpalástos sokkal hosszabb ideig használható, míg a másik, a csővázas kicsit olcsóbb, de gyakrabban kell cserélni.

Télen is kint maradhat

A fémfalas medencék felállítása előtt arra nagy gondot érdemes fordítanod, hogy a medencetest alatt lévő terület jó alaposan elő legyen készítve. Ne ijedj meg, mert egyáltalán nem szükséges komoly betonozásba fogni, de ahhoz, hogy sok-sok évig gondtalanul használhasd a kiválasztott modellt, mindig tartsd be a mellékelt leírásban található részletes utasításokat.

Igazán vonzóvá az teszi a fémfalas medencéket, hogy a megfelelő lépések betartásával a tél beállta előtt a vizet nem szükséges belőle leereszteni, hanem a medencében átteleltetve kint lehet azt hagyni a nagyobb zimankóban is. Persze a medencét nem teljesen teletöltve, hanem a beletöltött víz jó nagy részével együtt. Ez pedig igazán ütős érv, ha csak az egyre növekvő víz- és csatornaszámlákra gondolsz. Ezt a csővázas medencetípusokkal nem érdemes megkockáztatni.

Egyszerűen és gyorsan fel lehet állítani

Nagyon jó hír, hogy ma már a Medence Óriás webáruházban megvásárolható medence modelleket, mindkét típust, igen egyszerűen fel lehet állítani, így viszonylag gyorsan el lehet kezdeni a használatukat. És ki ne vágyna egy jó kis pancsolásra a meleg nyári napokon? Ha mindig ügyelsz a kiváló vízminőségre, akkor a kerti medence kiváló élmények forrása és fergeteges bulik helyszíne lesz majd.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss