Tippek

Csodaszer a krónikus bőrbetegségek kezelésére

A természetes gyógymódokat előnyben részesítők körében a ligetszépe olaj valódi csodaszer hírében áll, visszaadja a reményt azoknak, akik ekcémától, pikkelysömörtől vagy más nehezen kezelhető bőrbetegségtől szenvednek.

De sikerrel alkalmazzák sebgyógyításra, továbbá számtalan bőröregedés-gátló kozmetikumnak is fontos összetevője. Bizonyítottak-e, és minek köszönhetők jótékonyak a hatásai? És valóban ennyi bőrprobléma kezelésére és enyhítésére alkalmazható? Cikkünkből mindent megtudhatsz erről a csodás gyomnövényről, tarts velünk!

Egy hasznos és szép virág az árokpartról

A szépség belülről fakad, tartja a mondás, és ez igaz is, ugyanis az esztétikus megjelenésért felelős hajunk, bőrünk egészséges ragyogásának titka részben a genetikában, részben pedig a táplálkozásunkban keresendő. Ehhez járulhatnak hozzá a BodySelect szépségünket szolgáló táplálékkiegészítői, amelyek az étrendet kiegészítve belülről táplálják a bőrt, a hajat és a körmöket.

Az anti-aging hatások miatt sokan a nők virágának nevezik a sárga virágú parlagi ligetszépét, de előnyös tulajdonságaiért mindenki hálás lehet, aki valamely makacs, bőrgyulladással járó, az életét megkeserítő betegségben szenved. Az Amerikában és Nyugat-Indiában őshonos, de ma már Európa-szerte elterjedt gyomnövény, a ligetszépe magjából kinyert olaj Omega-6 zsírsavakban gazdag. Telítetlen zsírsavakat, linolsavat és gamma-linolénsavat (GLA) tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani.

Már az indiánok is alkalmazták sebgyógyításra, meghűlés és asztma kezelésére, mára pedig kimutatták, hogy ezen zsírsavak az idegsejteket körülvevő mielinhüvely fontos alkotóelemei, és a feltételezések szerint sok betegség, illetve állapot tüneteinek kezelésére használhatók.

Mi mindenre lehet jó a ligetszépe olaj?

A virág a hajózás révén került az vén kontinensre, a 17. századi Angliában csodaszerként alkalmazták, igaz, ebben a kegyben még csak a királyi család részesült.

Az évelő növény magjából kinyert olaj külsőleg és kapszula formájában belsőleg is alkalmazható. Semleges illatú, aranysárga színű, sűrű, de jól kenhető. Értékes hatóanyagainak köszönhetően antioxidáns, gyulladáscsökkentő és bőröregedés-gátló hatású. Közvetlen a bőrön is alkalmazható, pattanások, hegek, gyulladt bőrfelületek terápiájában. Hajhullásra is nagyszerű lehet, továbbá javíthatja a bőr, a haj és a körmök szépségét.

A női csodaszer

Úgy tartják, a ligetszépe olaj hasznos lehet a premenstruációval, menstruációval és az endometriózissal együtt járó kellemetlen tünetek enyhítésére, továbbá a szépség fokozására. Hidratálja a bőrt, seborrhoeás és rosaceás bőr esetén is alkalmazzák, valamint késleltetheti az öregedéssel együtt járó ráncok megjelenését.

Számos más betegség és állapot kezelésében is használatos, azonban ezen jótékony hatások tudományosan még nem bizonyítottak, azonban mivel veszélytelen, nyugodtan próbálkozhatunk vele. Kivétel ez alól a terhesség és szoptatás időszaka, ekkor javasolt az orvossal konzultálni az alkalmazás előtt.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss