Tippek

Az online világ és a tanulás

Amikor megjelentek az első számítógépek, még nem gondolta senki, hogy pár évtizeden belül mennyi mindenre használja majd fel az emberiség a bennük rejlő lehetőségeket. Ma már egy táblagéppel a kezünkben el tudunk bármit intézni.

Pár évvel ezelőtt pedig épp a Covid-járvány döbbentett rá mindenkit, hogy a tanulás is mennyire hatékony lehet online módon. Éppen ezért nem is csoda, hogy ma már a felnőttképző intézmények többsége is az interneten keresztül tartja meg az elméleti órákat, csupán a gyakorlatokon kell személyesen megjelenni.

A Tanfolyam.hu online tanfolyamai között érdemes szétnéznie annak, aki kimondottan olyan képzést keres, ahová nem kell bejárni, mert otthona kényelméből szeretne tanulni, új szakmát szerezni. Lássuk is a kínálatot!

Szépségápolási képzések

Bár elsőre azt hinnénk, a szépségápolási tanfolyamok nem végezhetők online, azonban vannak olyan rövidebb kurzusok, ahol az alapok ilyen módon is elsajátíthatók. Ilyen többek közt az Önálló szempilla stylist képzés is.

Aki ide jelentkezik, képes lesz a végzést követően klasszikus műszempilla építésére. Ez az alapja a további kurzusoknak, hiszen létezik még 2D és 3D szempillaépítő tanfolyam is. A szükséges kellékek és eszközök listáját is megismertetik az órákon, de anatómiai ismereteket is lehet szerezni. A jelentkezés feltétele a 16. életév betöltése, így akár középiskolások is elvégezhetik a képzést.

Hasonlóan online módon zajlik az online műkörmös tanfolyam. Heti egy este kell a gép elé leülni, és tanulni. Persze gyakorolni is kell majd, de ezt otthon is meg lehet tenni: szólni kell egy barátnőnek, aki szívesen venne egy japán manikűrt, egy SPA kezelést vagy épp egy hennadíszítést.

A további lehetőségek

Bár a legtöbb esetben gyorsan és könnyedén el lehet sajátítani a tudnivalókat egy online képzés keretében, a legtöbb ilyen tanfolyam nem ad államilag elismert bizonyítványt, amely viszont szükséges lehet a munkavállaláshoz.

Éppen ezért, mielőtt beiratkozol, mindig nézd meg, hogy melyik tanfolyam mivel zárul. A képzőintézmények hivatalos FAR tanúsítványt állítanak ki. Szakképesítés tanfolyamok esetében ennek birtokában pedig a független, akkreditált vizsgaközpontok valamelyikében kell letenni a szakképesítő vizsgát.

Ennek külön díja van, és a követelmények is igen magasak. Sokszor portfóliót is kell készíteni. Szerencsére azonban erre is megtanítanak az oktatók.

A Tanfolyam.hu munkatársai készséggel állnak rendelkezésedre, bármilyen kérdésed van, sőt tudnak ajánlani neked való kurzust is: olyat, ahol a gyakorlati órák a lakóhelyed közelében vannak.

Érdemes szétnézni a kínálatban!

Az oldalon nemcsak online tanfolyamokat hirdetnek – más tematika alapján is lehet keresni. A fentebb már említett szépségápolási képzéseken kívül indulnak gépkezelői, ingatlanszakmai, kereskedelmi és logisztikai tanfolyamok is. De választhatsz pénzügy és számvitel vagy pedagógiai kurzusok közül is.

Az elmélet legtöbbször itt is online órák keretében kerül átadásra, így nem érhet hátrány akkor sem, ha már dolgozol. Az online oktatás rögzítésre kerül, és bármikor visszanézhető. Keresd a Tanfolyam.hu oldalt, és ott érdeklődj a részletekről!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss