Tippek

Milyen elektromos problémákkal találkozhatunk az autókban?

A modern járművek bonyolult elektromos rendszerrel rendelkeznek. Függetlenül attól, hogy benzines, dízeles vagy teljesen zöld meghajtású autót választunk, mindegyikben találhatóak ilyen berendezések. Ezek felelnek a klíma, a világítás, a fékek, a motor, valamint a szórakoztató elektronika működéséért.

Vannak problémák, amelyek gyakran előfordulnak

Természetesen a technológia folyamatosan fejlődik. Ahogy bonyolódnak a rendszerek, úgy igényel egyre nagyobb szaktudást a meghibásodások kezelése, kijavítása. A Dubnicz autószerviz munkatársai hatékonyan, gyorsan és magas minőségben tudnak segíteni minden elektromos és más probléma elhárításában. A legtöbb rendszer rendkívül megbízható, de ez nem jelenti azt, hogy időnként nem fordulhatnak elő hibák. Ezek megoldása nagy szakértelmet kíván. Vannak olyan típushibák, amelyekkel bizonyos modellek tulajdonosai találkozhatnak.

A Ford autók esetében például indítási problémák léphetnek fel. Ez általában a generátor, az akkumulátor vagy az indítómotor meghibásodására utalhat. Ha nem indul az autó, vagy gyengén fordul a motor, akkor mindenképpen ellenőrizni kell az elektromos rendszert. Világítási problémák is előfordulhatnak, például ha villog, vagy gyengén világít lámpa, de a szélsőséges esetben be sem kapcsol hat. Itt a világítórendszert kell alaposan megvizsgálni.

A fedélzeti számítógép, a szórakoztató elektronika, a klíma vagy a GPS is bedobhatja ideiglenesen a törölközőt, ami szintén elektromos hibát rejt a háttérben. Súlyosabb probléma az, ha motorvezérlő egység (ECU) hibásodik meg, ami a motornak a működését szabályozza. Növekedhet a fogyasztás, csökken a teljesítmény, de akár az egész berendezés is leállhat.

Mi a helyzet az egyes modellekkel?

A Ford egyik innovatív technológiája az úgynevezett Smart Charging rendszer, aminek a segítségével optimalizáltan lehet tölteni a jármű akkumulátorát. Néhány modellnél előfordulhatnak hibák a megoldással, ezért indítási problémák is felmerülhetnek. A Ford Focus esetében az alternátorral lehetnek gyakran nehézségek. A Ford F-150-nek a gyújtáskapcsolója igazán érzékeny, ami indítási és elektromos problémákhoz is vezethet.

A Ford Fusion Hybrid modelleknél a nagyfeszültségű akkumulátor okozhat galibát. Ez befolyásolja az energiatároló töltöttségét és a hatótávolságot, illetve a teljesítményt is csökkentheti. A Ford Mustang sem ússza meg hibák nélkül: leggyakrabban a fedélzeti számítógéppel és a világítórendszerekkel van baj.

Bízzuk a feladatot szakemberre!

Ha a felsorolt típushibák közül bármelyiket tapasztaljuk, vagy ha nem Ford autónk van, de mégis valamelyik elektromos rendszer működésében fennakadásokat észlelünk, ne halogassuk a megoldást, minél hamarabb keressünk fel egy minőségi szervizt, ami képes kezelni ezeket a problémákat. A szakemberek részletes autódiagnosztikát fognak elvégezni, ami segít kijavítani a hibákat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss