Tippek

Hogy a kerted igazi paradicsom lehessen

Ha végre beköszönt a tavasz, akkor az egyben az aktívabb kerti munkálatok beindulását is jelenti. Ekkor minden gondos gazda vagy hobbikertész nekiállhat egy kicsit felfrissíteni kint minden apró szegletet. Az eredmény nem marad majd el: minden szemet gyönyörködtető lesz, és mindenki egyre több időt akar majd a szabadban tölteni.

Hatékonyabban a remek kerti gépekkel

Az elmúlt évtizedek technológiai fejlesztéseinek eredményeivel a JOSZERSZAM.com kerti gépei között is találkozhatsz. Ezeket a berendezéseket gyakran a szabadság motorjai néven is említik a kertekben, hiszen sok eszköz közöttük gyorsabb és jóval hatékonyabb munkát tesz lehetővé. Segítségükkel igazi paradicsommá varázsolhatod te is a kertedet.

Minden élő szervezet számára alapvető a megfelelő tápanyagellátás és -utánpótlás. A növények esetében ehhez alapvető, hogy a megfelelő mennyiségű nedvesség álljon rendelkezésre. Ebben segítenek sokat a különféle szivattyúk és persze az éltető víz kijuttatásához a megfelelő méretű és hosszúságú öntözőtömlők. A termékek kiválasztásához alapvető az adott terület mérete és talajadottsága.

Kártevők elleni harc és kertszépítés

Mivel egyre forróbbak a nyarak, és nem túl alacsony ma már télen sem a kinti hőmérséklet, egyes kártevők át tudnak nálunk is telelni, s tavasszal tömegével lepik el a gyümölcsösöket, veteményeskerteket és minden létező zöldterületet. Még a biokertészetekből sem hiányozhatnak a kisebb-nagyobb permetezők, amelyekkel fel lehet venni ellenük a harcot. Az persze csak magán a gazdán vagy a kertészen múlik, hogy milyen szerrel végzi el a növényvédelmi feladatokat vagy a gyomirtást.

A metszés és a növények fazonigazítása is a tavaszi munkálatok igen fontos momentumai. Ma már persze a kézi eszközök mellett sok esetben gépeket is lehet ehhez alkalmazni. Az ágvágók és a sövénynyírók lehetővé teszik a nagyon precíz és biztonságos munkát, közben pedig nem is fárad el annyira a kéz és a kar sem. Ha sövénnyírót keresel, akkor érdemes a várható munkamagasságot figyelembe venned, mert olykor a teleszkópos modellekkel lehet a legkényelmesebben dolgozni.

A gondozott pázsit

Egy kertben nagyon fontos a talajtakarás még a nem művelt területeken is. Ha itt rendet szeretnél tartani, akkor mindenképpen szerezz be egy jó fűnyírót és használd is rendszeresen, mert különben csak a kaszálás fog segíteni. Válaszd a kerted területi viszonyaihoz illeszkedő legalkalmasabb modellt. Van, hogy az elektromos változat elegendő, de ha nagyobb területről van szó, akkor az akkus vagy a benzines fűnyíró változatok jöhetnek csak szóba. A fűkaszákkal a nehezebben elérhető helyeket teheted rendbe, pont mint a hasznos szegélynyírókkal. A gyepszellőztetőkkel pedig megőrizheted a gyep egészségét és szépségét, ezzel jobban levegőzik a talaj és optimális lesz a tápanyagellátása.

A JOSZERSZAM.com megbízható partnered, hogy még szebbé tudd varázsolni a kerted.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss