Tippek

Esküvői dekoráció – az álomtól a valóságig

esküvői dekoráció

Az esküvők világa az utóbbi években sokat változott, és ebben a technológia is jelentős szerepet játszik. Ma már az esküvői dekoráció megtervezéséhez sok pár használ applikációkat és online platformokat. A cikkel a díszítéshez szeretnénk segítséget nyújtani. Sorra veszünk néhány kiegészítőt, amelyekkel tökéletes végeredmény érhető el.

Az itt feltüntetett dekorációs kiegészítők beszerezhetőek a DekorPlaza.hu esküvői kellékei között. Érdemes megtekinteni a kínálatot, és egy helyről megrendelni minden szükséges elemet. Széles a választék, így minden stílushoz találhatóak megfelelő darabok.

Miért fontos az esküvői dekoráció?

A tökéletes dekoráció kulcsfontosságú ahhoz, hogy az esküvő valóban különleges és felejthetetlen legyen. Nem csupán esztétikai szempontból lényeges, hanem amiatt is, mert meghatározza az esemény hangulatát. Továbbá tükrözi a pár stílusát, és egyedivé teszi az eseményt. Segít megteremteni azt a varázslatos atmoszférát, amellyel emlékezetessé tehető az ünnepség, ezáltal mindenki emlékezni fog a nagy napra.

Természetesen elengedhetetlen, hogy a dekoráció harmonizáljon az esküvő helyszínével, legyen az egy elegáns kastély vagy egy modern városi helyszín. Erre kiemelt figyelmet kell fordítani.

Különleges dekorációs elemek a nagy napra

Az esküvői asztaldíszek központi szerepet kapnak az ünnepi ebéd vagy vacsora során. Elengedhetetlen, hogy tükrözzék az esküvő témáját és színvilágát. Természetesen dekorhomokkal és dekorkövekkel is személyre szabható a díszítés. A fotóalbumok és képkeretek szerepe is fontos, hiszen nemcsak dokumentálásra szolgálnak, hanem díszítőelemként is tökéletesen funkcionálnak.

Az eseményen elengedhetetlen szerepük van az esküvői tábláknak és feliratoknak, amelyek segítenek a vendégek informálásában, miközben hozzájárulnak a díszítéshez is. Mindemellett természetesen a lufik is ünnepi hangulatot kölcsönöznek a rendezvénynek. A rózsaszirmok pedig igazán hasznosak lehetnek az asztalok díszítésénél. A nászajándék dobozok jól jönnek a meglepetések csomagolásakor, a szalvétagyűrűk pedig az asztali dekoráció különlegesebbé varázsolásában.

Emlékezetessé teszi az esküvőt

Az esküvői dekoráció jelentősége vitathatatlan, hiszen nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem emlékezetessé is teszi az eseményt. A technológiai fejlődés számos új lehetőséget kínál ezen a téren is, és megkönnyíti a tervezési folyamatot. Természetesen az esküvői asztaldíszek, dekorhomokok, dekorkövek, gyűrűtartók, esküvői fotóalbumok és képkeretek, valamint esküvői táblák és feliratok egytől egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy az esküvő valóban felejthetetlen legyen. Érdemes körültekintőnek lenni ezen a téren is, és elegendő időt hagyni a tervezési folyamatra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tippek

Becsengettek! Vezessünk óvatosan!

Magyarországon ugyan jelentősen javultak a gyerekekkel kapcsolatos közlekedésbiztonsági statisztikák az elmúlt években, azért az őszi időszakban továbbra is fokozott figyelemre és éberségre van szükség az utakon.

A statisztikák szerint a gyermekek leggyakrabban utasként szenvednek balesetet, és 14 éves korukra a veszélyeztetettségük kockázata jelentősen nő, ami az önálló közlekedéssel függ össze. A szeptemberi iskolakezdés miatt megnövekvő gyalogos és autós forgalom kihívást jelenthet a gépjárművezetők számára. Különösen nagy a balesetveszély lehet iskolák környékén, ahol a fiatalok hirtelen, akár takarásból léphetnek le az úttestre.

„Saját magunk és mások biztonsága alapvetően azon múlik, hogy figyelmesen és felelősségteljesen közlekedünk, kiemelt figyelmet fordítva az olyan területekre, ahol gyermekek is jelen vannak. A megfelelően karbantartott autó, különös tekintettel a kerekek és fékek állapotára, valamint néhány egyszerű, de fontos tanács betartása – mint a gyermekek biztonsági övének rendszeres ellenőrzése és a sebesség mérséklése az iskolák közelében – jelentősen hozzájárulhat a balesetek megelőzéséhez és a közlekedésbiztonság növeléséhez”

mondta el Roy Katalin, a Hankook kommunikációs vezetője.

Tippek a biztonságos közlekedéshez:

  1. Oktatás és példamutatás: Tanítsuk meg a gyerekeket a közlekedési szabályokra, például a zebra használatára, a jelzőlámpák figyelembevételére, és soha ne szaladjunk, vagy hajtsunk át piros jelzésnél.
  2. Láthatóság növelése: Biztosítsuk, hogy a gyermekek jól látható ruházatot viseljenek, különösen rossz látási viszonyok között. Fényvisszaverő elemek használata is ajánlott.
  3. Biztonsági előírások betartása: Mindig ellenőrizzük, hogy minden utas bekapcsolta a biztonsági övét, valamint azt, hogy a gyereküléseket megfelelően rögzítettük. A csomag és utastérben elhelyezett tárgyak biztonságos rögzítése is elengedhetetlen, hogy esetleges ütközés során ne okozzanak sérüléseket.
  4. Fokozott figyelem a váratlan helyzetekre: A gyerekek sokszor kiszámíthatatlanul mozognak, ezért mindig készüljünk fel az esetleges váratlan helyzetekre, különösen iskolák, gyalogátkelőhelyek és parkolók környékén.
  5. Sebesség csökkentése: Lassítsunk az iskolák és lakóövezetek közelében, mivel a csökkentett sebesség hosszabb reakcióidőt biztosít és jelentősen csökkenti a féktávolságot. A sebesség kritikus szerepet játszik az autó lassításában vagy megállításában; például 50 km/h sebességnél száraz úton a fékút akár 14 méter is lehet, míg 30 km/h-nál ez az érték 6 méterre csökkenhet.
  6. Gépjármű karbantartása: Rendszeresen ellenőrizzük autónk műszaki állapotát. Az abroncsok általános állapota, megfelelő tapadása és nyomása, a jól működő fékek, a lámpák működése, a jó minőségű ablaktörlő lapátok: mind-mind kulcsfontosságúak a biztonságos közlekedéshez.

A Hankook elkötelezetten támogatja a közlekedésbiztonságot, és minden autóst emlékeztet a járművek rendszeres karbantartásának fontosságára, különösen a gumiabroncsok állapotának rendszeres ellenőrzésére. A balesetek megelőzése érdekében autónk megfelelő műszaki állapota mellett azonban felkészültségre és tudatosságra is szükség van. Szeptembertől fokozottan ügyeljünk a megnövekedett gyalogosforgalomra az iskolák környékén!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Fontos változás közeleg, érdemes már most készülnie a cégeknek

Miközben a cégek többsége a mesterséges intelligencia-alapú fejlesztések lázában ég, a digitális esélyegyenlőség fogalma továbbra is háttérbe szorul, holott a globális népesség közel hatoda él valamilyen fogyatékossággal és ugyanennyi időskorú használ digitális eszközöket, termékeket, szolgáltatásokat – már ha tud.

Az égető hiányosságokat most mindenképpen pótolni kell, hiszen 2025 júliusában hatályba lép az akadálymentességi szabályozás Magyarországon is, melynek értelmében mindenki számára egyenlő eséllyel kell hozzáférhetővé tenni a digitális környezetet.

A Stylers Academy szakértői szerint fontos, hogy a jogi keretek megismerése mellett ne csupán a hibakeresésre, hanem a kapcsolódó képzésekre és a szemléletformálásra koncentráljanak az érintett piaci szereplők. Ráadásul érdemes felismerni az akadálymentesítésben rejlő üzleti lehetőséget is, hiszen potenciális ügyfelek széles körét tudják bevonzani az időben kapcsoló vállalatok, de ugyanígy el is veszíthetik őket, ha nem teszik számukra is elérhetővé megoldásaikat.

A világ lakosságának mintegy egyhatoda él valamilyen fogyatékossággal a WHO felmérése szerint, emellett sokan életkorukból adódóan küzdenek kihívásokkal a mindennapokban – ez pedig a digitális térre is kiterjed. Érdemes belegondolni, mennyire ellehetetleníti az életünket, ha egy szemműtét miatt néhány napig nem tudjuk használni a mobilunkat vagy éppen egy kéztőgyulladás akadályoz minket a gépelésben, egérhasználatban. A hasonló kihívások még mindig gyakran láthatatlanok a vállalatok számára, holott a speciális igényű ügyfelek elvesztése pénz- és presztízsveszteséggel jár – hamarosan pedig már jogi következményekkel is, hiszen 2025 nyarán hatályba lép az Európai Unió 2019/882 irányelvének magyar implementációs csomagja, melyben a digitális akadálymentesítéssel az akadálymentességi törvény foglalkozik külön. A felkészülésre tehát alig egy évük maradt az érintett cégeknek, a munkát pedig érdemes mihamarabb elkezdeni, hiszen a jogszabályi megfeleléshez akár jelentős manuális beavatkozásra is szükség lehet.

„Fontos tisztázni, hogy pontosan mely vállalkozásokra vonatkozik a szabályozás. Alapvetően szolgáltatás- és termékcsoportokról van szó, így e-commerce (például webshopok, applikációk), lakossági hírközlési és banki tevékenységekről, vagy éppen utazási szolgáltatásokhoz kapcsolódó honlapok, terminálok, elektronikus könyvek és dedikált szoftverek gyártóiról. Természetesen ezen belül különböző megfelelési szintek lehetnek, így például egyes mikrovállalkozások kérhetnek könnyítést, hogy ne kelljen részletes dokumentációt készíteniük az akadálymentesítés kapcsán. Lényeges a szemléletváltás is: az akadálymentesítésre érdemes inkább úgy tekinteni, hogy egyenlő hozzáférést biztosítunk mindenki számára a digitális térben is”

– mondja Gönczy Gábor, a Stylers Group információ-technológiai cégcsoport, illetve az egyedi vállalati igényekre szabott képzéseket kínáló Stylers Academy ügyvezető-tulajdonosa.

Jön az új akadálymentességi törvény, hogyan tovább?

A felkészülés első lépéseként mindenképpen fontos megismerni a magyar jogszabályt, majd az irányelveket, melyek konkrét példákat is közölnek – így pontosan felmérhetjük, milyen előírásoknak kell megfelelni, mely elvárások vonatkoznak vállalkozásunkra. Miközben a meglévő digitális termékeink és szolgáltatásaink megfelelőségéről gondoskodunk, a megvalósuló fejlesztések mindegyikére érdemes alkalmazni az egyetemes tervezés elvét – erre hívják fel a figyelmet a megkérdezett szakértők a Stylers Group Protechtor tudásmegosztó sorozatának következő adásában. Ez azt jelenti, hogy a kezdetektől olyan digitális környezet kialakítására törekszünk, mely szem előtt tartja az érthetőség, érzékelhetőség, olvashatóság, robosztusság elveit. Így például gondoskodhatunk arról, hogy olyan forráskódot alkalmazzunk, ami képes együttműködni a felolvasó szoftverekkel vagy arról, hogy a felületünk alkalmas legyen a tartalom felnagyítására – ezen szempontok pedig minden tervezési folyamatban megjelennek.

Ha nem csupán a szabályoknak szeretnénk megfelelni, hanem valóban egyetemesen hozzáférthető digitális megoldásokat kínálni, minden ügyfélkörnek, már a kezdetektől be kell vonni az érintetteket, hiszen számos olyan felhasználói igény létezhet, melyre mi magunk nem is gondolunk. Az akadálymentességi projekteknél emellett különösen fontos lehet, hogy olyan menedzserre bízzuk annak vezetését, aki jól össze tudja kötni és hangolni a jogi szempontokat, a UX-oldalról érkező megoldásokat, a fejlesztői kihívásokat, mindemellett pontosan érti, milyen elvárásokkal érkeznek az érintett felhasználók.

Ne a büntetést kerüljük, inkább fejlesszünk tudatosan!

Habár a megfelelés célja nem lehet csupán a szankciók elkerülése, nem árt tudni, milyen következményekkel nézhetnek szembe azok a vállalkozások, melyek elmulasztják termékeik és szolgáltatásaik akadálymentesítését. Első körben a hatóságok csupán figyelmeztetik az érintetteket, de ha a konzultációkat követően továbbra is fennállnak a hiányosságok, érkezik a pénzbüntetés, amely az 500 millió forint feletti éves árbevételű cégeknél akár több 100 millió forint is lehet. Nem kizárt, hogy szükségessé válik az adott termék visszahívása is, amely óriási presztízsveszteséget jelenthet a vállalatnak, sőt, az érintett ügyfelek közérdekű kereset jogával élve perelhetnek is a konkrét esetek kapcsán. A tét több szempontból is nagy tehát, ezért érdemes vonatkozó képzésekkel és tudatos tervezéssel felkészülni a közelgő szabályozásra, illetve a speciális igényekkel rendelkező ügyfelek sikeres bevonzására is kiszolgálására.

„Ahogy látható, számos szempontot kell figyelembe venni az egyes projektek kapcsán, ha mindenki számára egyaránt hozzáférhető digitális megoldásokat szeretnénk kínálni. Sokat tehetünk annak érdekében, hogy a közreműködő kollégák szemléletmódbeli és technológiai szempontból is közös nevezőre kerüljenek, ha kapcsolódó képzéseket kínálunk nekik. A belső tréningek azért előnyösek, mert a szakemberek ezáltal is érezhetik a támogatást (nemcsak az elvárásokat) a menedzsment részéről, emellett az elsajátított ismeretek a vállalat mindsetjébe és közös tudásanyagába is beépülhetnek, ezekből pedig hosszabb távon is profitálhatunk. A Stylers Academy kapcsolódó tréningje már elérhető, és elsősorban termékmenedzsereknek, szenior fejlesztőknek, UX dizájnereknek és techcégek középvezetőinek ajánljuk”

– teszi hozzá Gönczy Gábor. A Protechtor technológiai és üzleti tudásmegosztó sorozatának kapcsolódó adását szeptember 26-tól tekinthetik meg az érdeklődők, további hasznos tippekkel a digitális akadálymentesítésre és a törvényi megfelelésre vonatkozóan.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Így nézheted a HONOR IFA 2024-es előadását csütörtökön

A HONOR szeptember 5-én, az IFA 2024-en „AI Nyiss a Varázslatra” címmel tartja meg fő keynote előadását.

A HONOR bemutatja majd legújabb hajlítható telefonját, a HONOR Magic V3-at, valamint AI technológiáját. Emellett több, az ökoszisztémájához kapcsolódó készüléket is szemléltet majd.

Az esemény szeptember 5-én, csütörtökön, 14:00-kor lesz a Messe Berlin 6.2B csarnokában, az Inspiration Stage-en. A keynote élő közvetítése ugyanekkor kezdődik majd élőben Berlinből.

Alább találod a HONOR IFA 2024 Keynote weboldalát, ami már frissült egy beágyazott YouTube-linkkel – ezen keresztül nézheted majd élőben az eseményt:

https://www.honor.com/hu/events/honor-ifa/

A HONOR közösségi média felületein, így YouTube-on és Instagramon is élőben közvetíti majd az újdonságokat.

Reméljük, hogy ha személyesen nem is, online azért mindenképp csatlakozol hozzánk, és megosztod olvasóiddal is, hogy mikor és hol nézhetik a történéseket!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss