Tippek

Készíts saját kezűleg kerti lámpásokat!

Bár a kerti világítás nem létfontosságú, de mivel sokkal hangulatosabbá és barátságosabbá teszi a kertet, így érdemes róla gondoskodni. A jó hír pedig, hogy ehhez nem feltétlenül kell szakembert hívni, vagy ultra modern lámpákat vásárolni, te magad is tudsz csodaszép DIY lámpásokat saját kezűleg készíteni.

A mai cikkünkben ehhez mutatunk egy szuper ötletet, amelyre az Otthonok & Megoldások tippek rovatában lettünk figyelmesek. Ennek az oldalnak a blogja egyébként egy nagyon széles témaspektrumot ölel fel, az aktuális lakásdekorációs trendektől kezdve a háztartási praktikákon át a kertgondozásig szinte mindenről lehet olvasni benne.

DIY lámpás készítésének folyamata

Ennek a DIY lámpásnak az elkészítéséhez tényleg csak néhány alapvető dologra lesz szükséged. Kell némi víz, ragasztó, szalvéta, lufi, szárított virág, olló, zsinór és LED-es elemes gyertya.

Első lépésként keverj össze egyenlő arányban vizet és ragasztót, amelyből egy sűrű, de kenhető állagú keveréket fogsz kapni! Majd bontsd szét a szalvétákat rétegekre, és tépd őket kisebb darabokra, amelyek majd a lámpás külsejét adják!

Ezt követően fújj fel egy lufit, állítsd bele egy stabil tartóba, és kezdd el ráfesteni a szalvétadarabokat egy ragasztós vízbe mártott ecsettel! Ha azt szeretnéd, hogy tartós legyen a végeredmény, akkor fontos, hogy a darabok jól átnedvesedjenek és szorosan tapadjanak egymásra.

Közéjük pedig helyezd el a szárított virágokat vagy leveleket addig, amíg a lufi teljes felületét be nem feded, kivéve az alján lévő csomót! Aztán hagyd legalább 3-4 órán át száradni a lámpást, vagy ha szeretnél biztosra menni, akkor tedd félre egész éjszakára!

Következő lépések

Miután letelt a száradási idő, és úgy ítéled meg, hogy a szalvéta teljesen kemény lett, durrantsd ki a lufit egy ollóval, és távolítsd el a maradványait! Aztán szúrj két lyukat a lámpás nyitott szájának két oldalára, amelyre azért van szükség, hogy át tudj fűzni rajta egy zsinórt, és ezzel a lámpást fel tudd akasztani.

Végül már csak annyi dolgod maradt, hogy elhelyezel a belsejében egy LED-es elemes gyertyát, és voilá, már el is készült az egyedi, tűzbiztos lámpásod, amelyből érdemes többet is készítened, hogy az egész kert fényárban ússzon.

Mit világíts meg velük a kertben?

A kerti világításnak nem igazán van funkcionális jelentősége, inkább csak a hangulat fokozását szolgálja. Ezért azt javasoljuk, hogy a DIY lámpásaidat helyezd el az udvar azon pontjain, amelyekre szeretnéd felhívni a figyelmet, illetve amelyekkel kapcsolatban úgy ítéled meg, hogy megérdemlik az éjszakai díszfényt is. Ilyen lehet például a kerti kiülő, a napozóterasz, és még hosszasan sorolhatnánk.

Ideje tehát belevetned magad az alkotásba, amely mindig öröm! Segít kikapcsolni és feltöltődni a stresszes hétköznapok során. Arról nem is beszélve, hogy a végeredmény örömet szerez mind az alkotónak, mind pedig azoknak, akik a látványát élvezik majd a nyár folyamán megrendezett kerti partikon, illetve családi és baráti összejöveteleken.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss