Tippek

Készítsd fel a mobilodat is a fesztiválszezonra! 4 “must have” kiegészítő, amit mindenképp érdemes beszerezned

Bizonyára te is már hónapokkal ezelőtt megvetted a bérletedet az idei fesztiválok valamelyikére, a szállást is rég lefoglaltad, vagy épp beszerezted a sátrat a kempingezéshez.

Azt hinnéd, hogy most már csak az olyan apróságok vannak hátra, minthogy kitaláld, melyik nap milyen szettet viselsz majd, de ne csak magadra gondolj, hanem a mobilodra is, aki a leghűségesebb társad lesz az őrült partizásban!

Milyen kár lenne, ha úgy jönnél haza a fesztiválról, hogy a telefonod tropára ment, pedig ez a sajnálatos eset könnyen megelőzhető lett volna, ha gondoskodsz az alábbi kiegészítőkről:

Üvegfólia

Még nem késő beszerezned egy üvegfóliát a Tok-Shop.hu-ról, hiszen szó szerint életmentő lehet a telefonod számára. A buli hevében ugyanis nyilván nem az a legfőbb gondod, hogy vigyázz a készülékre, de elég egy óvatlan mozdulat, és ha képernyővel lefelé landol a földön, akkor könnyen lehet, hogy búcsút inthetsz a kijelzőnek.

Ha viszont ragasztottál fel rá egy edzett üveg fóliát, akkor valószínűleg megúszod annyival, hogy csak ezt kell lecserélned, alatta a kijelző saját üvege sértetlen marad. Ha nagyon biztosra akarsz menni, legyen nálad egy cserefólia is.

Telefontok

Tudjuk, valószínűleg a hétköznapokban is tokban hordod a mobilod, de a fesztiválra érdemesebb az ultravékony szilikon helyett egy robusztusabb, strapabíróbb darabbal készülni. Egy ütésálló változat remek választás, sokkal ellenállóbbá teszi a készüléket az ütődésekkel szemben, és a por sem megy alá olyan könnyen.

A legtöbb ilyen termék ráadásul csúszásmentes felülettel rendelkezik, ami különösen előnyös akkor, ha az izzadt tenyeredben szorongatod a mobilodat.

Powerbank

Bár a fesztiválok területén általában találhatóak töltőpontok, de ezekkel több gond is szokott lenni. Egyrészt a használatukért fizetni kell, másrészt előfordulhat, hogy a szervezők alulbecsülik az igényeket, és túl kevés van belőlük. Márpedig nincs is annál idegőrlőbb, amikor már 5% alatt van az akkumulátor töltöttsége, de nincs egy szabad aljzat sem.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Murphy törvénye alapján borítékolhatóan akkor történik majd valami emlékezetes esemény, amikor a telefonodat épp a töltőponton hagytad, és nem tudod levideózni.

Mindezt azonban kiküszöbölheted azzal, ha magadnál hordasz egy nagyobb kapacitású powerbankot. Ezzel úgy tudod tölteni a mobilodat, hogy közben végig nálad lehet, és nem maradsz le egyetlen fontos pillanat megörökítéséről sem.

Szelfibot

Mégis ki látott már olyat, hogy valaki úgy vesz részt egy fesztiválon, hogy közben nem készít és posztol magáról egyetlen szelfit sem? Még a végén az ismerőseid megvádolnak azzal, hogy valójában ott sem voltál Paul Kalkbrenner fellépésén a Balaton Soundon, hanem csak kamuzol!

Ne feledkezz meg tehát önmagad és a haverok megörökítéséről sem, ha pedig eközben a telefonodat egy szelfibotra rögzíted, akkor jól fog látszani a háttér is, így már senki sem kételkedhet abban, hogy te igenis ott vagy és bulizol!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss