Tippek

Fekete szappannal a pattanásos, aknés bőr kezeléséért

Ha bőröd hajlamos arra, hogy zsíros, pattanásos, esetleg aknés legyen, akkor a fekete szappan remek segítséget jelenthet számodra. A gyulladt, irritált arcbőr kezelésében a fő hatóanyagának, az ichtiolnak van szerepe. De mi is ez a fekete szappan? Lássuk!

Milyen esetekben segíthet a fekete szappan?

Az teljesen természetes, hogy időnként megjelenik egy-egy pattanás az arcunkon. Azonban ha hosszabb ideje tapasztalod, hogy a kellemetlen kiütések ellen nem tudsz mit tenni, nem múlnak, akkor érdemes valamilyen ütősebb szert segítségül hívni. Szerencsére a fejlett technológiáknak köszönhetően ma már számos opció áll a rendelkezésedre. A claudiashop.hu-nál kapható Solanie fekete szappan is ilyen lehetőség.

Helyreállítja a faggyúmirigyek normális működését, ezzel az aknés, pattanásos bőrt kihúzza a slamasztikából. Lúgos kémhatása révén puhítja is a bőrt, ezzel extra ápolást is nyújt úgy, hogy nem szárít. Az antibakteriális levendulaolaj, ami szintén megtalálható az összetevők között, nyugtatja és gyengéden tisztítja a bőrt.

Az irritált bőrtípusoknak kifejezetten ajánlott, mert úgy tisztítja és puhítja bőrünket, hogy közben hidratál és táplál.

Miben más, mint a többi fekete szappan?

A Solanie fekete szappanjai egyedülálló technológiai újításuknak köszönhetően nem szárítják a bőrt, mint a legtöbb fekete szappan. Alaposan tisztít, képes eltávolítani a faggyút a bőrről, mindezt úgy, hogy a meglehetősen érzékeny és irritált felületet ápolja és táplálja. Nem elnyomja, hanem kontrollálja a faggyúmirigyek működését, így az képes lesz visszatérni normális funkciójához. Tápláló hatásának köszönhetően csökkenti a viszketést. Az arc teljes tisztításához kiváló segítséget nyújthat, így könnyedén el tudja távolítani a sminket és a szennyeződéseket.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően pedig megakadályozza a pattanások kialakulását, és arcunk újra egészségesen, tisztán ragyoghat.

Használatáról is essen néhány szó!

Minden egyes alkalommal, amikor nekikezdenénk az arcápolásnak, az első lépést a kézmosásnak kell jelentenie. Kezünkkel számtalan kórokozót juttathatunk arcbőrünk felszínére, melyek csak súlyosbíthatják érzékeny, pattanásos bőrünk állapotát – akár gyulladásokat okozva.

A Solanie fekete szappan kényelmes pumpás adagolóban kapható, melyből a folyékony, géles állagú szappant egyszerűen csak nyomjuk a tenyerünkbe, majd kevés vízzel felhabosítva vigyük fel az előzőleg benedvesített arcunkra. Nagyjából harminc másodpercen át masszírozzuk arcbőrünkbe, ügyelve, hogy a szemünk környékét kerüljük! Ezután már csak le kell öblíteni.

Figyeljünk rá, hogy a fekete szappant jól mossuk le arcunkról, hiszen az arcápolásnak aprólékosan gondosnak kell lennie.

Végezzük el a fenti procedúrát minden nap reggel és este, hogy támogassuk bőrünket az aknék és pattanások elleni harcban! Egy ilyen apró változtatás a mindennapi arcápolási gyakorlatunkban, és rövidesen elbúcsúzhatunk a kellemetlen gyulladásoktól is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss