Tippek

Mennyiben befolyásolja a nyaralás időpontja a lézeres szőrtelenítést?

A nyáron beköszöntő forróságban egyre rövidebb ruhákat viselünk, melyek többet engednek láttatni testünkből. A fürdőruha szintén keveset takar, így a szőrtelenítés igen fontos kérdéssé válik. Sokan gondoskodnak a lábak és a hónalj szőrtelenítéséről, emellett egyre népszerűbb az intim testtájak, férfiak esetében a hát és mellkas szőrének eltávolítása is.

A macerával járó borotválás, gyantázás vagy villanófényes szőrtelenítés helyett érdemes az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítő kezelését választani, mely csúcstechnológiás orvosi lézer segítségével örökre megszabadíthat bennünket a szükségtelen szálaktól. De vajon milyen időpontban tudunk a szőrtelenítés ezen formájával élni, és mi a beavatkozás menete? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ cikkünkben.

Lehet nyaralás után szőrteleníteni?

A nyári napsugarak káros hatásainak kivédésére nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Bőrünk és hajunk is megszenvedheti, ha hosszabb ideig ér bennünket az UV-sugárzás. A fényvédelem részét képezi a magas faktorszámú naptejek, krémek használata, melyek segítségével megelőzhető a leégés. A lézeres szőrtelenítés a nyári hónapokban is biztonságosan elvégezhető, azonban közvetlenül a nyaralás után nem javasolt.

Ennek oka, hogy testünk a napsugarak ellen melanint termel, melynek hatására a bőr barnábbá, pigmentáltabbá válik. Mindez a pigmentáltság szőrszálainkban és hajunkon is megjelenik, ami miatt viszont a lézeres kezelés kevésbé lesz hatékony.

Bőrtípusok és bőrtónusok

A lézeres szőrtelenítés során a lézer energiája a szőrtüszőben lévő melanint célozza meg. Itt hővé alakulva roncsolja a szőrtüszőt, ezzel gátolva a szőr növekedését. Viszont ha a kezelés előtt két héttel magas UV-sugárzás éri a testünket, akkor előfordulhat, hogy a túlzott barnaság a bőr megégését eredményezi.

A beavatkozások előtt minden esetben a lézerspecialista beazonosítja a bőrtípust és a bőr tónusát, ezzel biztosítva, hogy csak annál kerüljön sor a kezelésre, akinek teljesen veszélytelen a művelet. Egyébként a ruhával borított testfelületek bármely időszakban kezelhetőek, így a hónalj és az intim területek szőrtelenítésére nyáron is sor kerülhet.

A lézeres szőrtelenítés menete

A modern technológia segítségével végleges megoldást kínál a lézeres szőrtelenítés. Innovatív eszközök állnak rendelkezésre a művelet elvégzéséhez, így háromféle lézer együttes ereje nyújt biztos hatást. A Lumenis Lightsheer és az ALMA Soprano Titanium berendezések mindegyike különböző mélységbe juttatja a lézer energiáját, amely hatására a legtöbb szőrtüsző elpusztul.

A beavatkozás 8 alkalma után szinte már csak alig látható pihék maradnak az erős szőrszálak helyett. Az általában 20 percig tartó művelet minimális fájdalommal jár, mely inkább masszázsszerű vibrációnak hat az eszközök modern kialakításának köszönhetően. A kezeléseket követően rövid ideig kerülni kell a forró víz, a szauna használatát és a napozást is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss