Tippek

Készíts lenyűgöző fesztiválfotót a Galaxy AI erejével

Nyakig fürdőzünk a nyárban, amikor feltöltődhetünk a jó idő, a szabadság és a fesztiválszezonban átélt zenei pillanatok mámorában.

A hűvösebb évszakokban is felemelő visszagondolni ezekre az emlékekre, különösen, ha egy kreatív, vidám vagy éppen professzionális fotóként is megörökítettük. Ehhez pedig érdemes megfelelő eszközt választunk.

A fesztiválfotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség nagy apparátusra: praktikus társunk lehet a mobiltelefonunk. A legújabb Samsung Galaxy Z Fold6 vagy Samsung Galaxy Z Flip6 hajlítható készülékek kompakt, hordozhatóságra optimalizált okostelefonok. Ráadásul az AI-alapú kamerafunkciók segítségével a pillanatok megörökítésén túl az élményeket is közvetíthetik fényképeink: legyen szó egy átütő koncertről vagy egy fényjátékról. A mesterséges intelligencia képes azonosítani a különböző körülményeket, például a színpadi fényeket, a naplementét vagy a tűzijátékot, és ennek megfelelően állítja be a fényerőt, a kontrasztot és az expozíciót. Így a fesztivál játékos színeit és hangulatát kristálytiszta képeken őrizhetjük meg.

A Galaxy Z Flip6 és a Galaxy Z Fold6 ultraszéles lencséit segítségül hívhatjuk egy olyan kép elkészítéséhez, amelyen a színpad és a körülötte lévő tömeg egyaránt szerepel, így a fesztivál vibráló energiája és a közönség lelkesedése egyszerre jöhet át a képről.

A Galaxy Z Flip6 FlexCam technológiájával félig összehajtott állapotban is készíthetünk szelfiket, csoportképeket. Ennek köszönhetően nem kell a kezünkben tartanunk a telefont, elég egy stabil felületre helyeznünk, és a készülék készen áll arra, hogy lefotózzon bennünket akár egyedül szelfizünk, vagy barátainkkal, de egy nagyszabású csoportos táncjelenetet is megörökíthetünk vele.

Az új Automatikus zoom funkcióval megtalálhatjuk a legjobb képbeállítást felvételünkhöz – bármilyen kézi módosítás nélkül. A képünk alanyát felismerve, közelítéssel vagy távolítással igazítja a legelőnyösebb helyzetbe. A legnépszerűbb előadó koncertjén is hasznos lehet ez a funkció, könnyedén megörökíthetjük a szó szerint megközelíthetetlennek tűnő zenekart.

A Galaxy Z Fold6 készülékeken elérhető, mesterséges intelligencia alapú ProVisual Motornak köszönhetően a felvételek elkészítésétől kezdve, azok szerkesztésen át, a megtekintésig még jobban kibontakoztathatjuk a kreativitásunkat. A Fotósegéd a nagy képernyőn továbbfejlesztett szerkesztési élményt ad, így erőfeszítések nélkül készíthetünk profi fotókat és szerkeszthetjük őket.

Emlékezetes videókat is készíthetünk a fesztivál mozgalmas jelenetiből. A pillanat elnyújtásához, nyüzsgés, a mozgás különleges megörökítéséhez, afféle saját videóklip készítéséhez használhatjuk az Azonnali lassú felvételek (Instant Slow-mo) funkciót, amellyel a felvételek rögtön lelassíthatóak.

A fesztiválozók éjjel sem alszanak, így, ha fotózásról van szó, igazi fény lehet az éjszakánkban a videó HDR-rel továbbfejlesztett Galaxy Z Flip6 Nightography éjszakai felvételek funkciója, amely lehetővé teszi a még ragyogóbb videók rögzítését – akár félhomályban is. Ez felvételkészítés funkció már az Instagram alkalmazáson belül is elérhető, így sötétben is készíthetünk lenyűgöző fotókat például koncertjelenetekről vagy magával ragadó éjszakai életképekről, amelyeket közvetlenül az applikációból üzenetként továbbíthatunk vagy azonnal megoszthatjuk őket.

A Samsung a kivételes fesztiválélmények megörökítésében új fejezetet nyithat meg számunkra a sokoldalú és rugalmas formavilágú Galaxy Z széria új készülékeivel: a hajlítható eszközökben rejlő számtalan egyedi mobilélmény még izgalmasabbá teheti a nyarunk legszebb pillanatait.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tippek

Szeptember 15-ig meghosszabbított jelentkezési határidővel várja a pályázatokat Abroncsadományozási Programjára a Hankook

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Hankook meghosszabbítja idei Abroncsadományozási Programja jelentkezési határidejét.

A tervezettnél egy héttel tovább, szeptember 15-ig pályázhatnak azok a nonprofit szervezetek, alapítványok, egyesületek, vagy országos intézmények, amelyek működésükkel hozzájárulnak a társadalom fejlődéséhez és a közösségek életének megkönnyítéséhez.

Az Abroncsadományozási Program egyike azoknak a kezdeményezéseknek, amelyekkel a Hankook hozzájárul a helyi közösségek támogatásához és a közlekedésbiztonság javításához. A program részeként 2023-ban 143 szervezet, összesen 1474 darab gumiabroncsot kapott, amelyeket a Hankook rácalmási telephelyén vehettek át a nyertesek, akik között olyan országos szervezetek is helyet kaptak, mint az Országos Mentőszolgálat vagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A program részleteiről és a pályázati feltételekről az alábbi linken érhető el további információ. Pályázni pedig szeptember 15-ig, a www.hankookadomany.hu/palyazom weboldalon lehet.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Keresik az ország legprofibb amatőr grillezőit

Szeptember 14-én, Dunaharasztiban kerül sor a VIII. Füstös Nyúl Kupa és BBQ Fesztiválra, melynek keretében rendezik többek közt a hivatalos, a nemzetközi szövetség által is elismert steaksütő magyar bajnokságot.

A gondosan lefektetett szabályok szerint zajló, számos külföldi indulót is felvonultató verseny győztese indulási jogot szerez a műfaj texasi világbajnokságára. Emellett a szervezők szerint a nívós programokkal kísért, nyílt esemény fő célja, hogy az utóbbi években ugrásszerűen gyarapodó otthoni grillezőkből jó közösség alakuljon ki, és egyre többen ismerjék fel, hogy hobbiszinten is lehet magas színvonalon űzni ezt a „sportágat”.

Ugyan a grill & BBQ nem mostanában kerül be az olimpia programjába, de ha mégis így lenne, hazánk nem indulna rossz esélyekkel. 2020 óta minden évben volt legalább egy magyar az európai ranglista első 10 helyezettje közt, jelenleg pedig ketten is ott vannak a kontinens top5-jében. A kategória fellegvára persze az Egyesült Államok, ahol csak idén több mint 200 akkreditált versenyt rendeztek, de az európai versenynaptár is egyre sűrűbb, amelynek a jövő szombaton, a főváros közvetlen szomszédságában rendezendő viadal is szerves része.

A versenyszámok közt a BBQ marhaoldalas és a hamburger is szerepel, míg a gyerekek külön összemérhetik a tudásukat hot dog-készítésben. A fő kategória a steak, ahol az egyenlő esélyek érdekében minden csapat egy ugyanolyan minőségű, csont nélküli Ribeye-t kap a szervezőktől. Az elkészítést illetően az indulók nagy szabadságot élveznek, a képzett tagokból álló, nemzetközi delegált által vezetett zsűri pedig végül az íz, az átsütöttség, az állag, a megjelenés és az összhatás szempontjai alapján értékel és hirdet győztest, a verseny még nyitva a jelentkező csapatok előtt.

„Fontos tudni, hogy bár vannak pénzdíjaink, itt nincsenek hivatásos vagy megélhetési versenyzők, mindenki otthoni grillező. Éppen ezért az esemény lényege is az, hogy legyen egy alkalom, amikor mindazok, akiknek hozzánk hasonlóan ez a szenvedélyük, találkozni tudnak, ötleteket, praktikákat, titkokat cserélhetnek – utóbbit persze csak módjával”

– jegyezte meg a szervező PiciGurman BBQ & Grill tulajdonosa, Szűcs Róbert Lúciusz, aki korábban maga is megnyerte a versenyt és képviselte hazánkat a vébén.

A műfaj egyik legismertebb hazai szakértője hozzátette, a Covid éveiben óriási keresletnövekedést tapasztaltak a grilleszközök iránt, ez a lendület pedig azóta is kitart. A PiciGurman célja ennek a mostanra igen széles rétegnek az edukálása, többek közt a különböző technológiákat és technikákat bemutató oktatófilmek gyártásával, valamint az új telephelyükön létrejövő grilliskola képzéseivel.

„Szeretnénk még tovább népszerűsíteni az otthoni grillezést, és megmutatni, hogyan emelhető ez egészen új szintre. Ebből kaphat szó szerint ízelítőt az, aki velünk tart a közelgő fesztiválon!”

– zárta szavait Szűcs Róbert Lúciusz.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Becsengettek! Vezessünk óvatosan!

Magyarországon ugyan jelentősen javultak a gyerekekkel kapcsolatos közlekedésbiztonsági statisztikák az elmúlt években, azért az őszi időszakban továbbra is fokozott figyelemre és éberségre van szükség az utakon.

A statisztikák szerint a gyermekek leggyakrabban utasként szenvednek balesetet, és 14 éves korukra a veszélyeztetettségük kockázata jelentősen nő, ami az önálló közlekedéssel függ össze. A szeptemberi iskolakezdés miatt megnövekvő gyalogos és autós forgalom kihívást jelenthet a gépjárművezetők számára. Különösen nagy a balesetveszély lehet iskolák környékén, ahol a fiatalok hirtelen, akár takarásból léphetnek le az úttestre.

„Saját magunk és mások biztonsága alapvetően azon múlik, hogy figyelmesen és felelősségteljesen közlekedünk, kiemelt figyelmet fordítva az olyan területekre, ahol gyermekek is jelen vannak. A megfelelően karbantartott autó, különös tekintettel a kerekek és fékek állapotára, valamint néhány egyszerű, de fontos tanács betartása – mint a gyermekek biztonsági övének rendszeres ellenőrzése és a sebesség mérséklése az iskolák közelében – jelentősen hozzájárulhat a balesetek megelőzéséhez és a közlekedésbiztonság növeléséhez”

mondta el Roy Katalin, a Hankook kommunikációs vezetője.

Tippek a biztonságos közlekedéshez:

  1. Oktatás és példamutatás: Tanítsuk meg a gyerekeket a közlekedési szabályokra, például a zebra használatára, a jelzőlámpák figyelembevételére, és soha ne szaladjunk, vagy hajtsunk át piros jelzésnél.
  2. Láthatóság növelése: Biztosítsuk, hogy a gyermekek jól látható ruházatot viseljenek, különösen rossz látási viszonyok között. Fényvisszaverő elemek használata is ajánlott.
  3. Biztonsági előírások betartása: Mindig ellenőrizzük, hogy minden utas bekapcsolta a biztonsági övét, valamint azt, hogy a gyereküléseket megfelelően rögzítettük. A csomag és utastérben elhelyezett tárgyak biztonságos rögzítése is elengedhetetlen, hogy esetleges ütközés során ne okozzanak sérüléseket.
  4. Fokozott figyelem a váratlan helyzetekre: A gyerekek sokszor kiszámíthatatlanul mozognak, ezért mindig készüljünk fel az esetleges váratlan helyzetekre, különösen iskolák, gyalogátkelőhelyek és parkolók környékén.
  5. Sebesség csökkentése: Lassítsunk az iskolák és lakóövezetek közelében, mivel a csökkentett sebesség hosszabb reakcióidőt biztosít és jelentősen csökkenti a féktávolságot. A sebesség kritikus szerepet játszik az autó lassításában vagy megállításában; például 50 km/h sebességnél száraz úton a fékút akár 14 méter is lehet, míg 30 km/h-nál ez az érték 6 méterre csökkenhet.
  6. Gépjármű karbantartása: Rendszeresen ellenőrizzük autónk műszaki állapotát. Az abroncsok általános állapota, megfelelő tapadása és nyomása, a jól működő fékek, a lámpák működése, a jó minőségű ablaktörlő lapátok: mind-mind kulcsfontosságúak a biztonságos közlekedéshez.

A Hankook elkötelezetten támogatja a közlekedésbiztonságot, és minden autóst emlékeztet a járművek rendszeres karbantartásának fontosságára, különösen a gumiabroncsok állapotának rendszeres ellenőrzésére. A balesetek megelőzése érdekében autónk megfelelő műszaki állapota mellett azonban felkészültségre és tudatosságra is szükség van. Szeptembertől fokozottan ügyeljünk a megnövekedett gyalogosforgalomra az iskolák környékén!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss