Tippek

Milyen mérőeszközökre lehet szükség egy üzletben?

Amikor olyan boltot vezetünk, ahol a pontos mérés alapvető feladat, akkor meg kell válaszolnunk néhány igencsak fontos kérdést magunknak, mielőtt elrohannánk beszerezni az üzletbe ideálisnak vélt változatot.

Az Etalon Webshop asztali, árszorzós, számlálós mérlegei könnyen beszerezhetőek az online üzlet kínálatából, amelyek hasznosnak és természetesen alapvetően nélkülözhetetlennek is bizonyulnak majd a napi munka során. Ebben a cikkben bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat ezekkel az eszközökkel kapcsolatban, és összegyűjtjük a választást segítő szempontokat is.

Milyen kérdések merülhetnek fel a vásárlás során?

Az egyik lényeges kérdés az, hogy pontosan milyen üzletben, milyen mérésekhez szeretnénk alkalmazni majd a mérőeszközünket. Szintén foglalkoznunk kell azzal, hogy hiteles vagy nem hiteles változat kell nekünk, hogy milyen méréstartományban fogunk méréseket végezni, illetve az osztásértékek milyen nagyok legyenek.

Át kell gondolni továbbá olyan szempontokat is, mint az, hogy mekkora helyet tudunk biztosítani a mérleg számára, illetve milyen mérőfelület lenne számunkra az ideális. Ez a két adat hatással lesz arra, hogy milyen az ideális mérete a készüléknek.

Felmerülhetnek még olyan opcionális szempontok is, mint a kialakítás kérdése, a rozsdaállóság, a por, illetve a víz elleni védettség megléte. Az utóbbi tulajdonságok alkalomadtán akkor is hasznosak lehetnek, ha egyébként pusztán a mért áru jellege, illetve a környezet nem teszi feltétlenül szükségessé ezeket.

Mit várhatunk egy asztali mérlegtől?

Ezek a modellek nem feltétlenül rendelkeznek különleges funkciókkal, alapvető feladatuk a súlymérés. Manapság alapvetően elektronikus változatokat szokás alkalmazni, hiszen ezek nagyon gyorsan, és ami legalább ugyanennyire fontos: nagyon pontosan mérnek.

Habár nem alapvető feltétel, de sokszor van az asztali mérlegeknek darabszámláló képessége is, ezért számlálós mérlegként is tudjuk alkalmazni őket.

A boltok kedvence az árszorzós mérleg!

Legtöbbször az árszorzós mérlegeket keresik azok az üzletek, amelyek például élelmiszerrel kereskednek. Legyen szó kisebb ABC-ről vagy éppen zöldségesről, ez egy remek megoldást jelent.

Lényeges ugyanakkor tisztában lenni azzal, hogy ezeket kereskedelmi célokra a szabályok, előírások alapján hitelesítve szabad csak alkalmazni, amire minden második év letelte után újra sort kell keríteni. Beállítható rajta a megmérni kívánt árucikk egységára, amit a mérleg megszoroz a súllyal, s így megkapjuk a megvásárolni kívánt tétel teljes vételárát.

A munkavégzést még gördülékenyebbé teszi, ha olyan változatot választunk, amit össze lehet kapcsolni a pénztárgéppel. Így sokkal kisebb lesz az esélye egy esetleges hibának, és gyorsabban megtörténhet a vásárlók kiszolgálása is. Tökéletes választásnak bizonyul kisebb vagy nagyobb üzletekbe egyaránt.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss