Tippek

Hogyan tartsuk karban a babakocsit?

A babakocsit gyakran használjuk, éppen ezért rövid időn belül meg is fognak látszódni rajta a mindennapos használat jelei: a séták, vásárlások, játszóterezések mind-mind otthagyják nyomukat ezen a hasznos és a modern kor követelményeinek megfelelően kialakított eszközön. Mit tegyünk, hogy a lehető legtovább meg tudjuk őrizni jó állapotát?

A babakocsi takarítása

Ahhoz, hogy a babakocsi hosszú ideig újszerűnek nézzen ki, törődnünk kell vele. Ahhoz, hogy pontosan mit is kell tennünk, elég, ha a Mamilla bababolt tippjeit követjük.

A babakocsin nagyon hamar meglátszik a használat, és ez csak fokozódik, amikor a gyerkőc elkezdi felfedezni a világot. Az útról hazatérve aztán nem az az első dolgunk, hogy a babakocsit letakarítsuk, hiszen a pici fáradt és nyűgös, a háztartás is rohan, tehát a babakocsi várja a következő alkalmat. Majd amikor végre egyszer eljutunk egy alapos takarításig, akkor azon töprengünk, miért vártunk vele eddig.

Miért fontos a babakocsi karbantartása?

Számos oka van annak, hogy miért is fontos a babakocsi jó állapotának megőrzése a rendszeres karbantartáson és tisztításon keresztül.

A legfontosabb mind közül, hogy az étel- és italfoltok egészségügyi kockázatot is rejtenek magukban, mert ezekben a baktériumok könnyebben szaporodnak. Minden más esetben nagyon ügyelünk arra, hogy babánkat tiszta és egészséges környezet vegye körül. A babakocsi miért lenne kivétel ez alól?

A babakocsi általános állapota sokkal könnyebben és gyorsabban romlik a megfelelő karbantartás nélkül. Ez azt is eredményezheti, hogy nemcsak a kinézetében, hanem a szerkezetében is változás következhet be, ami ronthatja a baba kényelmét.

Egyes márkák esetében akár három év garanciát is kapunk a termék mellé, amelyet elveszítünk, ha elmulasztjuk az időszakos karbantartásokat.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy pici babánk nagyon hamar fel fog nőni, amikor is jó lenne eladni a már nem használt eszközt. Ha nem vigyáztunk eléggé rá, és túlzottan magán viseli az elmúlt hónapok vagy évek nyomait, akkor csak áron alul fogjuk tudni értékesíteni, akármilyen szuper is volt fénykorában.

Hogyan álljunk neki a karbantartásnak?

A babakocsi egyes részei más és más tisztítási módot igényelnek. Ehhez az egyszerű kézi eszközöktől kezdve (mint például a szivacs vagy a kefe) a komolyabb gépekig (például morzsaporszívó vagy kárpittisztító) mindent bevethetünk, ami megfelel az adott alkatrész szempontjából.

Első lépésként a nagyobb szennyeződéseket távolítsuk el, majd amennyire lehet, szereljük szét, a huzatokat távolítsuk el, és ha szükséges, javítsuk. A mosást mindig a szöveten található gyártói ajánlásnak megfelelően végezzük!

A fém és a műanyag részeket nedves, puha ronggyal tisztítsuk, míg a csatokat legkönnyebben egy fogkefével tudjuk megtakarítani. Ne feledkezzünk meg a kerekekről sem, melyhez tökéletes lesz az a tisztítószeres víz, amelyet az imént a vázhoz használtunk. Meglátjuk majd, hogy ragyogó babakocsink látványa milyen örömmel fog eltölteni bennünket!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss