Tippek

Ezért nélkülözhetetlen társ a kerékpáros zsebszerszám!

Ma már online bármit megoldunk, ami régen elképzelhetetlen volt. Ebben a technológia uralta világban vannak még olyan helyzetek, amikor a “zsebünkben” kell lennie a megfelelő eszköznek ahhoz, hogy el tudjunk hárítani egy problémát.

Persze nem a kibertér meghódítása miatt, hanem azért, hogy a kedvenc időtöltésünk is zökkenőmentes lehessen, a tekerés. Erre a JóBringa szerszám kínálata ad tökéletes megoldást.

Ahogy az online tér legfontosabb eleme az internet, úgy a biciklizés kelléke a megfelelő zsebszerszám. Így bármilyen váratlan helyzetet meg tudunk oldani egyetlen eszközzel, ami kis helyen is elfér.

Mi az előnye a zsebszerszámnak?

Az RFR márka szerelmesei is találnak olyan modellt a JóBringa palettáján, ami minden igényt kielégít. Na de miért is olyan hasznos kellék a zsebszerszám? Akár kilazul, akár beszorul, mindenképpen kell valami, amivel megoldhatjuk a problémát anélkül, hogy vállon kellene hazavinni a bringát.

Sok esetben lehet életmentő is, ami olyan, mint egy kerékpáros svájci bicska. Az imbuszkulcs, a csavarhúzó mellett ezen van még láncbontó is, így több helyzetre megoldást jelent.

A felszereltsége mellett a kompakt mérete is előny, mert akár zsebben, akár a hátizsákban is gond nélkül elfér. Sokat segíthet az önállóság szabadságának elérésében, mert nem leszünk a szerviz rabjai.

A legjobb funkciók a zsebszerszámok esetén

Az alapvető felszereltséghez hozzátartozik az imbusz, a csavarhúzó és a villáskulcs is. Ezeken kívül azonban számos olyan szerszámra szükség lehet, amik tekerés közben segíthetnek a hibaelhárításban.

A haladó változatban így helyet kaphat a láncbontó, a gumileszedő és a küllőkulcs is. Ezzel gyakorlatilag valóban egy rögtönzött szerviz lehet a zsebünkben akár a puszta közepén is. Nem csak a fékek, a nyereg és a kormány hibáit tudjuk kiküszöbölni, hanem komolyabb eseteket is.

Nagyon fontos azonban olyan szerszámot választani, aminek az anyaga megfelelő minőségű. A gagyi kínai nem az a kategória, ami kihúz a bajból minket. Az alap a rozsdamentes acél vagy az erősített alumínium. Csak így garantálható, hogy a szerszám, ami a zsebünkben lapul, valóban segítséget jelentsen a kellemetlen helyzetekben.

Mire figyeljünk a vásárlás során?

Nagyon fontos eldönteni, hogy milyen bringához szeretnénk szerszámot venni. Teljesen más igénye van az országúti változatnak, mint a hegyi kerékpárnak. Utóbbi esetben tökéletes kiegészítő az említett “extra”, ami a láncbontó, a küllőkulcs vagy a gumileszedő.

Lényeges szempont lehet a mérete és a súlya is, mert az országúti bringásoknak igenis számít az, hogy milyen súlyt kell meghajtani hosszú távon. Természetesen ajánlott olyan szemmel választani, hogy a saját egyéni preferenciáinknak megfelelő legyen.

Azok, akik rendszeresen tekernek nagyobb távokat, érdemes lehet beruházni egy komolyabb darabba. A hobbi szintű bringásoknak elegendő lehet az alap modell is, ami nem a prémium és többfunkciós drágaságot jelenti. Az ideális zsebszerszám viszont minden kerékpáros alap felszereléséhez hozzátartozik.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss