Tippek

Utazás a babával hideg időben – ne adjunk rá kabátot!

A legtöbb szülő túlóvja pici gyermekét, pedig csak nagyon oda akar figyelni arra, hogy minden tökéletes legyen. Nem akarjuk például azt sem, hogy a gyerkőc megfázzon reggelente a kocsiban, ezért jól beöltöztetjük.

Holott ha megnézünk pár, a neten is közzétett videót a telefonunkon, látni fogjuk, hogy balesetveszélyes dolog kabátban utaztatni a gyerekeket a hátsó ülésen. Szerezzünk be inkább a Baby Lion webáruházból univerzális babatakarót – ez jó szolgálatot tesz többféle helyzetben is.

Miért nem jó, ha vastag kabátban ülnek a gyerekek az autóban?

Amikor kocsival indulunk el egy hosszabb útra, mi is levesszük a kabátot, hogy ne melegedjen ránk. Miért gondoljuk akkor azt, hogy a gyerkőcök majd nem fognak beleizzadni a vastag öltözetbe?

Az izzadás hatására a hátukon a ruha nedves lesz, és valóban megfáznak majd, ha le kell venni a kabátot. Előzzük ezt meg, és miután beszálltak a fűtött autóba a lurkók, vetkőztessük le őket.

Nem baj, ha a közelbe megyünk csak: akár negyed óra kabátban töltött idő is sokat számít – meghűléshez vezethet, ha leizzad a gyermek közben.

Még egy ok: a biztonság

A szakértők szerint a kabátban, overálban való utazás azért is kerülendő, mert ezáltal nem tudjuk kellően szorosra húzni a gyerkőcök biztonsági övét. Legalább egy tenyérnyi helynek kell maradnia a test és az öv között.

Ha viszont a pufi mellény, dzseki is rajta van a gyermeken, nem tudjuk jól érzékelni, mennyire húzzuk szorosra a biztonsági övet az ülésben. Sőt! Videókat is találni arról, hogy ha nem megfelelő a rögzítés, akkor egy baleset során a gyermekek észrevétlenül kicsúszhatnak az ülésből.

A megoldás: univerzális babatakaró

A Baby Lion baba-mama webáruházban számos termék beszerezhető, amelyet a kisgyermekekkel történő utazás során használhatunk. Nemcsak minőségi, bevizsgált, komfortos gyereküléseket forgalmaznak, hanem praktikus kiegészítőket is.

Az egyik ilyen a babahordozóba – de gyerekülésbe is – tehető univerzális takaró, amely bár a babaszoba-kiegészítők között található, de a kocsiban is jó szolgálatot tesz. Ez a pléd ugyanis úgy van kialakítva, hogy az 5 pontos biztonsági övnek helyet hagytak – nem csúszkál tehát, ha a gyerkőcöt beleültetjük az ülésbe.

Ráadásul nagyon finom, puha az anyaga. Kétoldalas – egyik oldala minky, amely jó melegen tart, a másik színes textil. Nagyon sokféle kivitelben kapható, többféle szín, mintázat közül választhatunk.

A babatakarón még kapucni is van, hogy a gyerkőc fejét is védje. Bár 0-2 éveseknek tervezték, nagyobb gyerekek is hasznát vehetik az autóban az utazás során. Helye lehet még a babakocsiban és a kiságyban is.

A biztonság a legfontosabb

Érdemes átgondolni, mivel tehetjük komfortossá a gyerekek utazását, de mindig a biztonság legyen az elsődleges szempont. A megfelelő gyerekülés kiválasztása létfontosságú – ez feleljen meg a szabványoknak. Lehetőleg ISOFIX-es modellt válasszunk, amely nem csúszik el, mert rögzíthető az autóhoz.

Nézzünk utána az interneten, milyen új modellek vannak, hiszen a technológia fejlődésével a piac is mindig változik.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss